ACTUALITATE 11 iunie 2021

Ce se mai întâmplă cu amenajarea lacului de la Gară

de Iulia Drăghici - Taraș | 913 vizualizări

Săptămâna viitoare vor începe săpăturile arheologice în zona lacului de la Gară, anunță primarul din Sfântu Gheorghe. Abia după ce acestea se vor finaliza, vor începe lucrările pentru amenajarea spațiului care în prezent zace în paragină. 

Săptămâna viitoare vor începe săpăturile arheologice în zona lacului de la Gară.  După cum știți, este o condiție prealabilă pentru a putea începe acolo lucrările. Avem toate aprobările necesare de la Ministerul Culturii. Săptămâna viitoare încep și sper că în două luni se și finalizează aceste lucrări. După care vom putea să începem lucrările de amenajare ale lacului de la gară”, a declarat Antal Árpád.

În 2019, autoritățile din Sfântu Gheorghe au aprobat studiul de fezabilitate pentru „Reconversia și refuncționalizarea terenului în jurul lacului din cartierul Gării”.

Printre obiectivele principale ale investiției se găsește amenajarea terenului cu spații verzi, locuri de discuții, alei carosabile și pietonale, pistă de alergat, dar și zone de plimbat cu barca.

Proiectul prevede și spații de parcare pentru accesul pe amplasament în partea de est, iar în partea de nord se va regăsi un spațiu de recepție pentru accesul în parc și grupuri sanitare.

Potrivit proiectului adoptat atunci, investiția va fi realizată în nouă luni, cu fonduri europene. Costurile se vor ridica la peste 17,6 milioane de lei. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.