ACTUALITATE 26 august 2022

Ce se mai întâmplă cu planul de a monta încă un semafor în centrul orașului Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1229 vizualizări

Birocrația ar putea întârzia planurile autorităților din Sfântu Gheorghe de a monta semaforul la trecerea de pietoni de la intersecția străzilor Libertății și Gróf Mikó Imre până la data începerii noului an școlar. 

Procedura s-a încetinit la faza de verificare a documentației, a explicat viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Există șanse teoretice (n.red. să fie montat până la începutul anului școlar). Acum o săptămână au apărut niște probleme la verificarea proiectului, verificatorul a mai solicitat niște detalii pe care proiectantul încă nu le-a predat. Executantul este pregătit. Firma cu care avem noi contract de concesiune pentru serviciul de iluminat public va monta. Are materiale, are tot, dar nu avem încă ștampila verificatorului. Deci șanse teoretice sunt. Mai avem o săptămână. De montat se poate monta foarte repede, dar până nu avem toate ștampilele, nu avem voie să ne apucăm de lucrare”, a declarat viceprimarul Tóth-Birtan Csaba joi, într-o conferință de presă, în care a fost întrebat pe subiect. 

Trecerea de pietoni de la intersecția străzilor Libertății și Gróf Mikó Imre din Sfântu Gheorghe, din zona Parcului Elisabeta și magazinului Amigo, va fi semaforizată cu un sistem similar cu cel din zona magazinului Șugaș, adică va avea buton pentru pietoni.

Am mai relatat despre această intenție a autorităților încă din martie, când în cadrul Consiliului Local s-a adoptat o rectificare bugetară care permitea alocarea unei sume de 12.000 de lei pentru acest proiect. 

Autoritățile spun că argumentele care stau la baza demersului sunt creșterea siguranței pietonilor, reducerea aglomerației la orele de vârf și trafic mai ordonat atât pentru pietoni, cât și pentru șoferi. 

Semafoare au fost montate anul acesta și pe străzile Lunca Oltului și Păiș David din Sfântu Gheorghe, tot în zona trecerilor de pietoni. Și acestea sunt de tipul celor cu buton, care pot fi acționate de pietoni. E vorba de opt noi semafoare, câte patru pe fiecare stradă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.