ACTUALITATE 16 martie 2022

Ce se mai întâmplă cu demersul de a extinde cimitirul uman din Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1567 vizualizări

Bugetul local al orașului Întorsura Buzăului prevede și în anul 2022 suma de 200.000 de lei, pusă deoparte pentru achiziționarea unui teren care ar permite extinderea cimitirului uman din localitate. Demersurile pentru acest proiect au început cu ani în urmă. 

„Încercăm în continuare să negociem cu familia unde am găsit un teren potrivit. Nu sunt încă hotărâți dacă vor sau nu să vândă. (...) Anul trecut am oferit aceeași sumă. Ne-au spus că vor mai mult, dar le-am spus că nu se poate, că oricum este un preț foarte mare pentru zona respectivă și terenul nu poate fi folosit pentru altceva, nu se poate construi casă. (...) Este un loc în spatele cimitirului actual. Va fi un cimitir orășenesc, așa ne-am gândit, pe care să îl împărțim, proporțional după numărul de credincioși, către fiecare cult care are reprezentare în orașul nostru”, ne-a declarat primarul Raul Urdă. 

Și în bugetul de anul trecut a fost oprită aceeași sumă, rămasă nefolosită din cauza negocierilor sistate. Vizat a fost, încă de la început, un teren de 5.000 de metri pătrați situat în spatele cimitirului Ortodox (din zona Capelei). 

Anul trecut s-a marcat și o premieră istorică, în sensul că reprezentanții cultelor din oraș, Biserica Ortodoxă, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea și Biserica Baptistă, s-au întâlnit pentru prima dată la aceeași masă și au încercat să găsească soluția potrivită pentru toată lumea, vii și morți deopotrivă. 

De altfel, cimitirul întorsurean a fost subiect de discuție și la Avocatul Poporului în urmă cu câțiva ani. Biserica Ortodoxă din Întorsura Buzăului a fost reclamată pe motiv că o credincioasă din cultul adventist nu a putut fi înmormântată în actualul cimitir din oraș, care este exclusiv al ortodocșilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.