ACTUALITATE 12 decembrie 2019

Ce nereguli s-au găsit la firmele pentru dezinfecție-dezinsecție-deratizare din județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 725 vizualizări

Unei unități i s-a suspendat activitatea și alteia i s-a retras autorizația de funcționare 

Inspectorii DSVSA Covasna și echipele din partea DSP și IPJ au controlat 12 din cele 13 unități cu activitate de comercializare și prestări servicii din domeniul dezinfecție-dezinsecție-deratizare. Până acum, DSVSA a aplicat o amendă, în valoare de 3.600 de lei, a suspendat activitatea unei firme și alteia i-a retras autorizația de funcționare. 

Din totalul de 13 unități cu activitate de comercializare și prestări servicii din domeniul dezinfecție-dezinsecție-deratizare, inspectorii DSVSA împreună cu echipe din partea DSP și IPJ au verificat 12 unități. 

Ca urmare a deficiențelor constatate o firmă a fost sancționată contravențional de reprezentantul DSVSA, cu o valoare de 3.600 lei, dar și de reprezentanții DSP, iar o altă firmă a fost sancționată de reprezentanții IPJ. În cazul uneia dintre firme a fost suspendată activitatea, iar la o altă firmă autorizația de funcționare a fost retrasă definitiv”, arată un comunicat de presă transmis de DSVSA. 

Printre cele mai grave deficiențe constatate se numără: depozitarea necorespunzătoare a substanțelor toxice, evidența și trasabilitatea necorespunzătoare, lipsa contractelor cu o unitate specializată pentru distrugerea ambalajelor substanțelor toxice,  lipsa fișelor de magazie, procese verbale de efectuare a acțiunilor întocmite necorespunzător sau chiar inexistente. 

Controalele au început după 25 noiembrie, la scurt timp după incidentul de la Timişoara, unde au murit trei persoane, iar alte zeci au ajuns în spital în urma unei dezinsecţii cu produse chimice toxice.

În județul Covasna, acțiunile de verificare și control continuă și în perioada următoare, mai anunță autoritățile. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.