ACTUALITATE 24 august 2021

Ce lucrări mai are programate Gospodărie Comunală la Târgu Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 1052 vizualizări

Lucrările în „zonele critice” ale rețelei de apă și canalizare din Târgu Secuiesc, derulate în colaborare cu autoritățile locale, continuă, informează Operatorul Regional Gospodărie Comunală SA. La mijlocul lunii octombrie trebuie să se finalizeze intervențiile din străzile  Tudor Vladimirescu și Bethlen Gábor, iar după aceea sunt programate să înceapă și pe strada Mihai Eminescu. 

Lucrări mai susținute de modernizare a rețelelor în Târgu Secuiesc au început în 2019, a spus directorul Gospodărie Comunală, când s-a constatat că vechile conducte nu mai fac față. 

Am identificat în 2019 împreună cu reprezentanții primăriei acele zone critice unde am observat că sunt cele mai multe intervenții, sunt cele mai multe probleme și de atunci am încercat să intervenim peste tot unde se poate să înlocuim conductele. Anul trecut am înlocuit în vreo patru străzi conductele, branșamentele, cămine, tot, tot, tot. Acum câteva săptămâni s-a  terminat o lucrare pe strada Benedek Elek și momentan colegii noștri de la Târgu Secuiesc lucrează pe Tudor Vladimirescu și pe Bethlen Gábor, pe un tronson de vreo 300 de metri e în curs schimbarea conductelor. Momentan suntem undeva la 120 de metri din 300 și prognozăm ca până la mijlocul lunii octombrie să terminăm aceste lucrări. 

Ar mai rămâne pentru viitorul foarte apropiat strada Eminescu, unde mai apar probleme. Și, dacă reușim să schimbăm conductele și pe strada respectivă, considerăm că undeva între 80 și 90% din zonele considerate mai critice am rezolvat problema prin schimbarea conductelor și atunci restul poate să rămână pentru POIM”, a declarat, într-o conferință de presă, directorul Gospodărie Comunală, Kozsokár Attila. 

Potrivit acestuia, intervențiile derulate împreună cu autoritatea locală s-au dovedit eficiente, pentru că problemele din oraș s-au împuținat. 

În momentul de față, noi observăm o reducere destul de semnificativă a problemelor. Dacă am avut perioade în care aproape zilnic a fost câte un anunț că oprim apa, remediem și după aia redăm furnizarea apei, acum cred că putem să zicem că avem eventual una pe săptămână. S-a redus semnificativ, prin intervențiile noastre în comun cu autoritatea locală. Au fost cazuri când dânșii au contractat o înlocuire de conductă principală, iar noi am mers și am înlocuit branșamentele sau am înlocuit hidranți sau alte obiective”, a mai spus Kozsokár Attila. 

Gospodărie Comunală lucrează în prezent la un proiect de atragere de fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), prin care să extindă sau să schimbe rețele de apă și canalizare în 32 de comune și cinci orașe din județul Covasna, printre care și Târgu Secuiesc. Suma care se dorește a fi atrasă este de  163 de milioane de euro, adică aproximativ 760 de milioane de lei. 

Sursa foto: Facebook/ Közüzemek Rt - Gospodărie Comunală SA. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.