ACTUALITATE 22 septembrie 2018

Ce izvoare din zona Sfântu Gheorghe au apa potabilă

de Iulia Drăghici - Taraș | 1320 vizualizări

Ce arată cele mai recente analize microbiologice ale DSP  

Apa de la Izvorul public „Csaba”, situat în apropiere de Șugaș Băi, este din nou potabilă, transmite Primăria Sfântu Gheorghe. Anunțul vine în urma analizelor realizate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna.

„Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe înștiințează locuitorii că apa din Izvorul public „Csaba” spre Șugaș Băi este bună de băut. Analizele microbiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Covasna au arătat: calitatea apei este potrivită. (...)  Rezultatele detaliate ale analizelor efectuate sunt expuse și pot fi verificate la canton în apropierea izvoarelor spre Șugaș Băi”, arată comunicatul de presă transmis de primărie.

La sfârșitul lunii august, autoritățile au transmis cetățenilor să nu consume apa de la Izvoarele publice „Csaba” și „Honvéd” pentru că analizele microbiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Covasna au arătat că, din cauza ploilor, calitatea apei nu era bună, iar consumul acesteia constituie un risc pentru sănătate.

Totodată, conform rezultatelor analizelor efectuate și la alte izvoare, DSP îi asigură  pe cetățeni că apa din izvoarele Büdöskút 1 și Büdöskút 2 este bună pentru consum.

De subliniat este și faptul că în continuare apa din Izvorul public „Honvéd” NU este potabilă. Dezinfecția apei nu se poate realiza cu intervenția umană, izvorul având un proces de autocurățire, care necesită timp. Apa izvorului nu se poate consuma atât timp cât la fața locului este afișată avertizarea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.