ACTUALITATE 28 octombrie 2020

Ce căi vor avea covăsnenii pentru a ajunge la Aeroportul Brașov

de Iulia Drăghici - Taraș | 4103 vizualizări

Covăsnenii vor avea mai multe alternative de a ajunge în timp cât mai scurt, pe drumuri bune, la Aeroportul Brașov, a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, săptămâna trecută, într-o videoconferință de presă. Acesta a punctat că principalul drum ar putea deveni Autostrada Brașov – Bacău, care trece prin Târgu Secuiesc, dar a amintit și de drumul județean Sfântu Gheorghe – Ilieni - Brașov. 

Inițial am avut ideea de a moderniza drumul județean Sfântu Gheorghe – Ilieni – Brașov. Asta s-a întâmplat acum 4 ani. După aceea, în bugetul anului 2020, atât Consiliul Județean Brașov, cât și Consiliul Județean Covasna am deschis o posibilitate de a proiecta un drum expres. Atât din Brașov spre noi, cât și noi spre Brașov. Însă, între timp s-a semnat contractul de finanțare pentru proiectare și execuție a autostrăzii Brașov - Târgu Secuiesc – Bacău. Nu este indicat ca într-un spațiu așa de mic să avem patru drumuri, în 10 kilometri: autostradă, drum național, drum expres și drum județean. Așa cum am înțeles de la cei de la Brașov și de la Compania Națională de Administrare a Drumurilor Naționale și Autostrăzi (n.red. CNAIR – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), prima dată încercăm să vedem traseul autostrăzii, ritmul de executare al autostrăzii și după aceea o să trecem și la modernizarea celorlalte drumuri. Dar ceea ce avem în ograda noastră, am făcut. Este vorba despre drumul județean între Sfântu Gheorghe – Ilieni – Dobolii de Jos – Podul Olt. Am lărgit acel drum cu un metru, am făcut fundație, este un drum foarte bun și practicat. Promisiunea județului Brașov este că de la Podul Olt o să modernizeze acest drum, dar și ei vor prima dată să vadă a doua centură, pentru că după prima centură executată în jurul orașului Brașov este proiectată o a doua centură care duce exact la Aeroport. Și atunci, conectivitatea noastră și din Podul Oltului o să fie mai ușoară. Mai există și drumul național și să vedem exact unde o să fie pista autostrăzii”, a spus Tamás Sándor. 

Luna trecută, autoritățile brașovene, alături de cele covăsnene, subliniau faptul că Aeroportul Internaţional Braşov va fi funcţional în 2021. Tot atunci s-a precizat că lucrările începute în 15 martie 2020 erau 65% finalizate. 

În 7 octombrie, autoritățile brașovene anunțau că etapa de construcţie a terminalului de pasageri al Aeroportului Internaţional Braşov are un avans de execuţie de 32 de zile. „Structura de rezistenţă şi acoperişul sunt finalizate în totalitate, 90% din pereţii-cortină din sticlă sunt realizaţi, iar 40% din tot ce înseamnă finisaje interioare şi lucrări la instalaţii sunt deja executate”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Aeroportului. 

În același context, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea a spus că speră ca anul viitor „după ce vom duce la bun sfârşit toate lucrările, să avem prima decolare şi prima aterizare pe Aeroportul Internaţional Braşov”.

După ce va fi inaugurat, Aeroportul din Brașov va fi primul aeroport construit de la zero în România în ultimii 50 de ani.

Sursa foto: Facebook: Aeroportul Internațional Brașov

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.