ACTUALITATE 2 noiembrie 2022

Ce arată documentația pentru modernizarea străzii Privighetorii

de Iulia Drăghici - Taraș | 838 vizualizări

Printre străzile din municipiul Sfântu Gheorghe pentru care se pregătesc modernizări se numără și Privighetorii. Faptul a fost făcut public în cea mai recentă ședință de Consiliu Local, când aleșii au aprobat Documentația de Avizare a Lucrărilor pentru Intervenție (DALI) pentru acest obiectiv de investiții. 

Actele prevăd că lucrările se vor cifra în jurul valorii de 5,5 milioane de lei (5.448.028,39 de lei – TVA inclus). Modernizarea va fi totală, de la schimbarea canalizării până la asfaltare. 

„Sistemul de colectare a apelor pluviale este în stare funcțională și nu se prevede schimbarea lui. Sistemul de canalizare menajeră și de alimentare cu apă potabilă sunt învechite moral și se prevede modernizarea lor și eliminarea rețelelor vechi. Datorită deficiențelor constatate în cadrul expertizei tehnice, starea tehnică a străzilor analizate este nesatisfăcătoare, traficul desfășurându-se în condiții improprii, astfel că modernizarea acesteia devine absolut necesară (sic!)”, se arată în DALI adoptat joi de Consiliul Local. 

Lungimea totală a străzii este de 630 de metri. 

Demersurile de modernizare sunt încă la nivel de birocrație și nu s-a vorbit încă despre sursa finanțării și nici când vor fi demarate lucrările. 

În aceeași ședință de Consiliu Local, de joi, 27 octombrie, aleșii au adoptat în unanimitate alte patru Documentații de Avizare a Lucrărilor pentru Intervenție (DALI), pentru străzile Gáll Lajos, Fermei, Zorilor și Garoafei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.