ACTUALITATE 3 ianuarie 2019

Ce a adus Anul Nou, în combinația de alcool și volan

de Iulia Drăghici - Taraș | 1211 vizualizări

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au acționat, în toată perioada  minivacanței de Anul Nou, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite și menținerea siguranței publice.

În perioada 29 decembrie – 2 ianuarie, oamenii legii au intervenit la 127 de evenimmente, 59 dintre acestea fiind sesizări prin numărul unic de urgență 112.

În urma celor 26 de acțiuni și controale desfășurate în această perioadă, au fost constatate 136 de fapte de natură contravențională, pentru care au fost aplicate  sancțiuni în valoare de peste 50.000 de lei. 

Tot în această perioadă, polițiștii au prins 15 persoane în flagrant în timpul săvârșirii  unor infracțiuni și s-au sesizat din oficiu cu privire la comitrea a 9 fapte penale.

Pentru abateri la regimul rutier polițiștii au reținut 11 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare. 

Mai multe infracțiuni rutiere constatate de polițiști 

În perioada minivacanței polițiștii au depistat mai multe persoane circulând fără respectarea prevederilor legale la regimul rutier. 

Duminică dimineață, în jurul orei 06:10, polițiștii din Brețcu aflați în timpul exrcitării atribuțiilor de serviciu, au depistat un bărbat în vârstă de 31 de ani care conducea având o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Un alt bărbat de 32 de ani a fost depistat de polițiști, în noaptea de duminică spre luni, conducând un autoturism pe raza comunei Brețcu, deși avea o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, dar și pentru conducere fără permis, întrucât în urma verificărilor polițiștii au constatat că bărbatul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie.

În prima zi a Anului Nou, la ora 4:45, polițiștii au fost sesizați despre faptul că gardul unui imobil din localitatea Estelnic ar fi fost distrus de un autoturism care a părăsit locul faptei. În urma verificărilor efectuate oamenii legii au identificat, la scurt timp, mașina implicată, dar și pe cel care a condus la momentul producerii evenimentului, un bărbat de 28 de ani. La momentul depistării, cel în cauză a fost testat cu etilotestul, rezultatul indicând valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Cercetările sunt continuate în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența băuturilor alcoolice și distrugere. 

Tot în prima zi a anului, în apropierea localității Brețcu, pe DN11, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale în care au fost implicate două autovehicule, cauza fiind neasigurarea la efectuarea manevrei de mers înapoi.

În urma testării cu etilotestul a celor doi conducători auto implicați, polițiștii au stabilit că unul dintre aceștia, un bărbat de 57 de ani, avea o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Iar un bărbat de 32 de ani de ani este cercetat și el, după ce a fost depistat, marți seară, conducând un autoturism, deși nu avea permis de conducere. Pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

În perioada minivacanței, pe drumurile din județ au avut loc cinci accidente rutiere, soldate cu rănirea ușoară a trei persoane și rănirea gravă a altor trei.

Evenimentele au avut loc, două pe DN 10, în zona Întorsurii Buzăului, unul pe DN 12, unul pe raza municipiului Sfântu Gheorghe și unul pe DN 122, între localitățile Baraolt și Micfalău.

Cauzele au fost viteza neadaptată la condițiile de drum și nepăstrarea distanței în trafic. 

Polițiștii vor continua să acționeze pentru menținerea climatului de siguranță publică, dar și pentru menținerea siguranței în trafic. 

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ COVASNA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.