ACTUALITATE 8 iunie 2010

CCI implică mediul de afaceri în discuţii asupra provocărilor economice actuale

de Covasna Media | 194 vizualizări
Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, în colaborare cu Primăria Târgu Secuiesc a organizat în oraşul breslelor o masă rotundă pe tema „Provocări economice actuale ale zonei Târgu Secuiesc“, aceasta abordând chestiuni precum oportunităţi/apeluri de accesare a fondurilor structurale europene şi guvernamentale, facilităţi de obţinere de garanţii pentru creditele necesare asigurării fondurilor proprii de cofinanţare

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, în colaborare cu Primăria Târgu Secuiesc a organizat în oraşul breslelor o masă rotundă pe tema „Provocări economice actuale ale zonei Târgu Secuiesc“, aceasta abordând chestiuni precum oportunităţi/apeluri de accesare a fondurilor structurale europene şi guvernamentale, facilităţi de obţinere de garanţii pentru creditele necesare asigurării fondurilor proprii de cofinanţare, cunoaşterea problemelor specifice ale mediului antreprenorial din zona Târgu Secuiesc şi prezentarea serviciilor oferite de CCI Covasna, de Sistemul Cameral.

La reuniune au participat întreprinzători, primarul oraşului gazdă, Rácz Károly, preşedintele CCI Covasna, Herman Rosner, vicepreşedinte la Fondul Local de Garantare Sf. Gheorghe SA Gavril Danciu, membrii ai Colegiului CCI Covasna şi vicepreşedinţii Dobra László , Ioan Bălan, Aurel Bote şi Bartha János.

Potrivit preşedintelui CCI Covasna, întâlnirea s-a înscris în suita de evenimente dedicate marcării a două decenii de la înfiinţarea Camerei, participanţii primind informaţii utile privind programele de finanţare cu fonduri europene şi guvernamentale, serviciile oferite mediului de afaceri de către Camera de Comerţ pentru internaţionalizarea activităţii, preocupările primăriei din Tg. Secuiesc privind realizarea unor obiective cu incidenţă asupra mediului economic, problematica şi oportunităţile în curs de pregătire pentru atragerea investiţiilor în zonă.

Întreprinzătorii au reliefat problemele cu care se confruntă în activitate, aşteptările de sprijin pentru depăşirea crizei: fiscalităţi şi suprataxe care limitează competitivitatea pe piaţă în competiţia global, lipsa unei politici guvernamentale coerente de sprijin pentru întreprinderile productive, urgenţa asigurării unor facilităţi fiscale pentru firmele ce angajează şomeri, scutirea de impozitare a salariilor acordate acestora, menţienerea la nivelul actual al TVA-ului şi impozitului pe profit, renunţarea la impozitul minimal, schimbarea atitudinii şi mentalităţii organelor de control acordându-se prioritate activităţilor de control preventiv, de conlucrare cu întreprinzătorii în vederea respectării legalităţii, reducerea birocraţiei, dereglementare şi un mediu de afaceri mai prietenos faţă de IMM-uri.

Următoarea reuniune cu întreprinzătorii, dedicată provocărilor economice actuale ale zonei, va fi organizată de CCI alături de Primăria din Întorsura Buzăului.

Reuniunile organizate au în vedere şi identificarea căilor prin care, prin mai buna colaborare dintre autorităţile locale şi CCI Covasna, să se folosească avantajele şi oportunităţile Sistemului Camerelor de Comerţ – naţional, european şi internaţional – pentru atragerea de investiţii, pentru susţinerea companiilor în vederea internaţionalizării acestora, asigurarea competitivităţii pe piaţa unică europeană.

Monica Vajna

Teme articol: CCI Herman Rosner
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Dylan Flores a venit la Sepsi OSK

Acum 7 ore, 46 minute

Concert Mozart

Acum 8 ore, 31 minute

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Attila, 8 iunie 2010
Dar agentii economici unde au fost? Din pacate au fost prea putini si in fond pe ei ii interesau cel mai mult aceste lucruri
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.