ACTUALITATE 5 ianuarie 2022

Cazul bărbatului călcat de tren la Sfântu Gheorghe, cercetat într-un dosar penal de „ucidere din culpă”

de Iulia Drăghici - Taraș | 3585 vizualizări

Decesul bărbatului în vârstă de 30 de ani petrecut la finele lunii noiembrie 2021, în urma unui accident pe calea ferată, la ieșire din municipiul Sfântu Gheorghe, este subiectul unui dosar penal de „ucidere din culpă”, întocmit de polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe. 

Polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”, dosar aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Persoana decedată a fost surprinsă la intrarea în stația C.F. Sfântu Gheorghe, în gabaritul căii ferate de către locomotiva unei garnituri de tren.

În cadrul dosarului se efectuează cercetări pentru stabilirea modului de producere a incidentului, luându-se în calcul toate ipotezele de comitere a faptei și forma de vinovăție”, se arată într-un răspuns formulat de IPJ Covasna, la solicitarea Observatorul de Covasna, transmis în 27 decembrie. 

Accidentul a avut loc în 21 noiembrie 2021. Apelul la 112 prin care a fost anunțat a fost înregistrat în jurul orei 9:30. Implicat a fost un tren de pasageri care circula pe relația Miercurea Ciuc – Brașov.

Pentru a se evita astfel de tragedii, polițiștii au o serie de sfaturi pentru persoanele care merg des în zona căii ferate. 

Recomandăm cetăţenilor care frecventează zona căii ferate să fie atenţi la trecerea peste calea ferată pentru nu fi surprinşi de către trenurile de călători/marfă sau alte utilaje care circulă pe calea ferată, să păstreze o distanță corespunzătoare la trecerea acestora, să se asigure temeinic înainte de a traversa calea ferată. De asemenea, recomandăm cetăţenilor ca trecerea căii ferate să o efectueze doar prin locurile special amenajate în acest sens.

Totodată atragem atenția cetățenilor (în special minorilor) să nu se urce pentru niciun motiv pe garniturile de tren garate în stațiile de cale ferată”, a mai transmis IPJ Covasna. 

Sursa foto: Ilustrativ/arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.