ACTUALITATE 8 iulie 2020

Caz de COVID-19 la ISU Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 2751 vizualizări

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihai Viteazul” al județului Covasna precizează, într-un comunicat de presă, că unul dintre angajați a fost depistat pozitiv la infecția cu COVID-19. În acest context, pompierii transmit cetățenilor că activitatea nu le este afectată și le recomandă să respecte cu maximă responsabilitate măsurile de protecție sanitară.  

În contextul creșterii numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), venim şi noi cu recomandarea de a respecta cu strictețe măsurile de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

Să lăsăm experții în acest domeniu al epidemiologiei să gestioneze situația și să ne adaptăm la ceea ce ne transmit.

Rata de conformare faţă de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.

De ieri avem şi noi un caz de infectare cu Covid-19, a unui coleg care își desfășoară activitatea în plan operativ despre care nu se ştie de unde a luat acest virus, acesta fiind asimptomatic.

La nivelul instituţiei am luat urgent toate măsurile stabilite de către DSP Covasna , adică recomandarea de autoizolare preventivă la domiciliu a celor care au fost în contact cu colegul depistat pozitiv şi testarea lor după un program stabilit de medicii epidemiologi. Capacitatea noastră de intervenție nu este afectată în această perioadă.

Menționăm că de la începutul perioadei au fost adoptate măsuri speciale pentru protecția personalului, dezinfecția și igienizarea spațiilor precum și a suprafețelor care sunt atinse frecvent, iar la intrarea în serviciu le este măsurată temperatura corpului. Manifestăm o preocupare deosebită pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate cu covid-19, în ceea ce privește echiparea corespunzătoare a personalului și decontaminarea după fiecare intervenție, atât a personalului, cât și a tehnicii de intervenție.

Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate.

Nu putem nega pericolului infectării sau minimaliza riscurile generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment”, arată comunicatul de presă transmis miercuri de Compartimentul  Informare și  Relaţii  Publice al ISU Covasna.

La nivelul județului Covasna au fost confirmate miercuri încă 8 cazuri de COVID-19. Numărul total al cazurilor depistate de la începutul pandemiei se ridică astfel la 310. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.