ACTUALITATE 18 iunie 2020

Caz de coronavirus și la Judecătoria Târgu Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 3079 vizualizări

Instituția își va relua activitatea când se vor găsi înlocuitori pentru angajații intrați în izolare

Autoritățile covăsnene fac din nou apel la responsabilitatea cetățenilor, de a respecta regulile, pentru evitarea răspândirii coronavirusului, pentru că au apărut cazuri noi în mai multe zone ale județului, care până acum au fost ferite. Un exemplu este zona Târgu Secuiesc. Cel mai recent caz COVID-19 depistat este cel al unui angajat al Judecătoriei din municipiu. Activitatea în instituție a fost, deocamdată, suspendată.

Am primit o informație că acolo s-a testat o persoană, un grefier, și că a fost confirmat cu coronavirus. Celelalte persoane care activau în judecătorie și care au intrat în contat cu persoana respectivă sunt în izolare pentru 14 zile și probabil vor fi și testate. Instituția o să își reia activitatea în momentul în care vor putea fi detașate persoane de la Tribunalul Sfântu Gheorghe”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, prefectul Iulian Todor.

Acesta a mai precizat că între timp, înainte de reluarea activității, instituția va fi decontaminată.

Totodată, acesta a făcut și un apel către cetățenii județului Covasna să fie responsabili și să respecte recomandările făcute de autorități, de a purta mască, de a fi atenți la igienă, pentru că nu doar în zona Târgu Secuiesc au apărut noi cazuri de coronavirus.

Infectarea cu COVID e răspândită la nivelul județului, avem și alte locații, nu numai Târgu Secuiesc. Nu putem să le specificăm pe toate, dar să știți că aceste cazuri care au apărut în ultimul timp sunt pe raza județului în mai multe zone. Bănuiesc că este infecția asta intracomunitară, ca urmare a relaxării și a nerespectării măsurilor recomandate. Rugămintea noastră este de a respecta toate indicațiile pe care le-am precizat și anterior, regulile strict necesare. (...) Fiecare cetățean să fie responsabil cu persoana sa, pentru că în momentul în care relaxarea aceasta se produce, este inevitabilă infectarea în situațiile în care persoane venite din comunitate sau din afară, din țările de unde nu se mai impune izolare, putem să contactăm virusul foarte ușor. Dacă respectăm măsurile de igienă și celelalte măsuri de siguranță - portul măștii, ar fi posibil să scăpăm mai ușor. Dar așa, vedeți, crește numărul cazurilor și la nivel național. Să continuăm cu măsurile de siguranță, să fim responsabili față de persoana noastră și față de cei din jur”, a declarat prefectul Iulian Todor.

Cel mai recent bilanț, de joi, 18 iunie, al Institutului Național de Sănătate Publică arată că la nivelul județului Covasna au fost raportate patru cazuri noi și că de la începutul pandemiei sunt înregistrate 252.

Cazuri noi au fost descoperite în ultima perioadă și în rândul angajaților de Spitalul municipal din Târgu Secuiesc, respectiv un caz într-o fabrică din oraș.  

La nivelul României, numărul cazurilor noi a fost joi de 320, în total fiind depistate 23.080 de persoane COVID pozitive de la începutul pandemiei.

Sursa foto: Google Maps. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.