ACTUALITATE 12 iunie 2020

Caz de coronavirus într-o fabrică din Târgu Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 3651 vizualizări

O angajată a unei fabrici de textile care aparține societății PRODUCTIE ZARAH MODEN S.R.L. din Târgu Secuiesc a fost depistată cu COVID-19. Ca urmare, aproximativ 85 de persoane care lucrau pe aceeași tură cu femeia au fost trimise în izolare la domiciliu și urmează să fie testate pe cheltuiala companiei.

După ce am aflat că soțul unei angajate a fost testat pozitiv pentru virusul COVID-19 și ulterior s-a dovedit infectarea și la angajata societății, am decis închiderea unei linii de producție (în jur de 85 de persoane) pentru o săptămână. Împrejurările infectării ne sunt necunoscute.

Am întreprins de la începutul pandemiei toate măsurile impuse de autorități pentru protejarea angajaților împotriva infectării și limitării răspândirii infecției cu noul coronavirus, printre care amintim: efectuăm zilnic triaj epidemiologic prin măsurarea temperaturii corporale, asigurăm măști de protecție tuturor angajaților, s-a procedat la reorganizarea activității de producție, astfel încât să se asigure o distanță de 2m între echipamentele de lucru, fiecare unitate de producție folosește căi de acces distincte, se efectuează dezinfectarea zilnică a unităților de producție, a birourilor, inclusiv a autobuzelor cu care sunt transportați angajații societății, au fost amplasate dozatoare dezinfectante pentru igienizarea mâinilor inclusiv în cadrul unităților de producție și pe holuri.

Am luat decizia de a suporta pe cheltuiala societății testarea angajaților care au lucrat în cadrul unității din care face parte persoana infectată, la momentul considerat oportun de către specialiști, astfel încât reluarea activității unității respective va avea loc doar după această dată, în funcție de evoluția situației.

Rog pe această cale ca fiecare angajat să aibă o conduită responsabilă și dacă observă printre membrii familiei simptome ale infectării să anunțe de îndată medicul de familie, să rămână acasă și să anunțe și fabrica, întrucât pot conta pe sprijinul nostru.

Ne pare rău că tocmai spre finalul pandemiei virusul și-a făcut apariția și în orașul nostru, dar și acesta este un semn că încă suntem departe de a se fi terminat și trebuie să avem grijă atât de noi înșine cât și de semenii noștri”, a transmis directoarea firmei, Bakk Vitális Kinga, vineri, printr-un comunicat de presă transmis redacției Observatorul de Covasna.

Fabricile New Fashion și Zarah Moden din Târgu Secuiesc și-au reînceput activitatea în 18 mai, după opt săptămâni de pauză din cauza pandemiei de coronavirus.

O amplă anchetă epidemiologică este în desfășurare. Chiar dacă deocamdată nu se știe dacă aceste cazuri au legătură, este de menționat că în cursul săptămânii, șase angajați ai Spitalului din Târgu Secuiesc au fost declarați pozitiv la infecția cu SARS-COV-2.  

Cinci noi cazuri la nivel de județ

La nivelul județului Covasna, bilanțul de vineri al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) a arătat că au fost descoperite 238 de cazuri de coronavirus, cu cinci mai multe decât joi. Potrivit raportării de vineri a Prefecturii, 208 persoane au fost declarate vindecate.

În ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate, au fost internate 4 persoane bolnave de COVID-19; în carantină instituționalizată se află un număr de 10 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contractat virusul SARS-CoV-2; alte 1.321 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală”, mai arată Prefectura Covasna.

În România, până la data de 12 iunie, au fost confirmate 21.404 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2, dintre care 222 noi. Dintre acestea,15.445 au fost declarate vindecate și externate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.