ACTUALITATE 17 martie 2022

Câți pacienți COVID mai erau miercuri internați la SJU Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1587 vizualizări

Cel mai recent bilanț transmis de Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Sfântu Gheorghe, de miercuri, 16 martie, privitor la cazurile de COVID-19 tratate aici arată că 17 pacienți infectați cu SARS-COV-2 au în continuare nevoie de atenția medicilor. Din fericire, niciunul nu se află la Terapie Intensivă. Tot o veste bună este că numărul cazurilor este în continuare în scădere. 

Astăzi, la ora 13:00, în spital se află internat un pacient suspect de infecția cu virusul SARS-CoV-2 şi 17 pacienți la care s-a identificat prezența Covid-19 în organism.

Pe secția de Infecțioase Covid sunt tratați 14 pacienți adulţi, cu forme medii spre grave ale bolii, dintre care unul este vaccinat.  

Pe secția de Chirurgie Covid se află 3 pacienți internați, respectiv două cazuri de Chirurgie generală şi un caz de Chirurgie vasculară, toţi pacienţii fiind nevaccinați.

La Terapie Intensivă se află internat un pacient suspect de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

În perioada 09 - 16 martie 2022, orele 13:00, s-au externat 21 pacienți care au fost tratați cu diagnosticul Covid-19. Tot în această perioadă au fost înregistrate 4 decese asociate Covid-19, fiind vorba despre pacienţi cu vârste cuprinse între 70 și 86 de ani, dintre care unul vaccinat”, se arată în comunicatul de presă trimis miercuri de Spitalul Județean. 

Numărul îmbolnăvirilor este în continuă scădere, după cum o arată și datele din săptămânile trecute. În raportarea din 9 martie figurau 20 de pacienți COVID-19 internați, iar cu o săptămână înainte, bilanțul indica 27 de pacienți internați, tot în scădere, de la 56, câți erau în săptămâna precedentă. 

La Spitalul Județean de Urgență (SJU) „Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe din 7 martie s-au reluat vizitele și pe secțiile non-COVID. Acestea se pot efectua în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele 15:00 și 16:00.  

Reprezentanții spitalului au anunțat că măsura va fi valabilă atât timp cât rata de infectare cu SARS-COV-2 la nivelul județului rămâne sub 4/1.000. 

La fel ca și până acum, și pacienții COVID-19 pot fi vizitați, cu programare prealabilă și cu anumite măsuri suplimentare de protecție.  

Cu toate că restricțiile impuse de starea de alertă au fost ridicate, se recomandă purtarea măștilor atât în interior, cât și în exterior, în spațiile aglomerate, dar și igienizarea frecventă a mâinilor, pentru prevenirea transmiterii bolii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.