ACTUALITATE 24 februarie 2022

Câți pacienți COVID-19 erau internați miercuri la SJU Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1181 vizualizări

Cel mai recent raport al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna arată faptul că în grija medicilor de aici erau la data de 23 februarie 56 de pacienți COVID-19. Dintre aceștia, cinci sunt în stare gravă la Terapie Intensivă. 

Astăzi, la ora de referință 13:00, în spital nu sunt internaţi pacienţi suspect de infecția cu virusul SARS-CoV-2. În schimb, sunt internați 56 pacienți la care s-a identificat prezența virusului în organism.

Pe secția de Infecțioase Covid sunt tratați 48 pacienți, a căror stare este medie spre gravă (dintre care unul din grupa de vârstă 0-9 ani) şi doar 6 sunt vaccinaţi.  

Un număr de 3 pacienți, toţi adulţi, sunt tratați pe secția de Chirurgie Covid. Împărțirea cazurilor pe specialități se prezintă în felul următor: două cazuri de chirurgie generală, respectiv un pacient pe secția Obstetrică, toţi nevaccinaţi.

La Terapie Intensivă se află internați 5 pacienți infectați, toţi în stare critică şi nevaccinaţi, dintre care unul este intubat. Nu sunt internaţi pe această secţie pacienţi suspecţi de infecţia cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în comunicatul de presă trimis miercuri. 

Aceeași sursă arată și faptul că în perioada 16 - 23 februarie 2022, orele 13:00, s-au înregistrat 35 de externări în rândul pacienților care au fost tratați cu diagnosticul COVID-19. În același timp, au fost raportate și 13 decese asociate COVID-19, fiind vorba despre pacienţi cu vârste cuprinse între 54 și 88 de ani, nevaccinaţi.

Numărul pacienților COVID-19 care au ajuns în ultimele săptămâni în grija medicilor de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna se menține oarecum constant. În raportarea din 16 februarie, erau 60 de pacienți COVID internați, iar cu o săptămână în urmă, 54. 

Potrivit prefecturii Covasna, miercuri gradul de ocupare al paturilor COVID la nivel de județ era de 43,20%. 

La Spitalul de Recuperare Cardiovasculară Dr. Benedek Géza din Covasna sunt 70 de paturi COVID-19 din care 13 sunt ocupate. La Târgu Secuiesc sunt 50 de paturi, din care sunt ocupate 13, iar la Baraolt 9 de paturi, 9 sunt ocupate”, se arată în comunicatul Prefecturii. 

 Miercuri, la nivelul județului erau înregistrate 1.350 de cazuri active. Incidența era de 5,97/1000. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.