ACTUALITATE 1 aprilie 2021

Câți bani a alocat Primăria pentru cele opt semafoare noi care vor fi amplasate la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1807 vizualizări

CL a aprobat noii indicatori tehnico-economici 

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat în ședința ordinară de miercuri, 31 martie, actualizarea devizului general al proiectului „Instalare sistem de semaforizare cu buton la trecere de pietoni”. Concret, este vorba despre majorarea costurilor lucrărilor care se vor efectua pe două dintre cele mai circulate străzi din municipiul Sfântu Gheorghe, Lt. Păiuş David și Lunca Oltului. 

„Este vorba de străzile Păiuș David și Lunca Oltului, respectiv DN12. Am dori să realizăm opt treceri de pietoni cu sistem de semaforizate cu buton. Scopul acestei investiții este fluidizarea și o mai mare siguranță a traficului rutier și pietonal, evitarea accidentelor”, a spus, în cadrul ședinței ordinare a CL Sfântu Gheorghe, primarul Antal Árpád. 

În proiectul de hotărâre se artă că în urma efectuării antemăsurătorilor și realizării proiectului tehnic, a rezultat o majorare a valorilor indicatorilor tehnico-economici față de cei aprobați în luna august a anului trecut.  Astfel, valoarea totală a investiției este acum de 1.333.800 de lei, cu peste 268.000 de lei mai mare față de sumă cuprinsă în proiectul aprobat vara trecută.

Conducerea Primăriei a precizat că străzile vizate, adică Lt. Păiuş David și Lunca Oltului, sunt în continuare nesigure pentru pietoni. Lucrările de semaforizare a trecerilor de pietoni presupun, conform proiectului, montarea de stâlpi noi pentru semafoare, câte doi la fiecare trecere de pietoni, de o parte și de cealaltă a străzii și semafoare dotate cu buton pentru pietoni, astfel încât traversarea se va face la cerere. 

Totodată, în proiect se arată că semafoarele vor fi dotate cu sistem de supraveghere video și cu un sistem acustic pentru nevăzători. Acestea vor fi supraluminate pe timpul fazei de traversare. 

Instalațiile de semaforizare vor fi montate la trecerile de pietoni de la MaviProd S.A., Zambelli/S.C. Scule de Filetat S.A., la strada Mică, Rompetrol, SDEE Transilvania Sud S.A., la strada Kökényes, lângă Olympia Fitness și la Fabrica de Lapte, se arată în aceeași sursă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.