ACTUALITATE 25 septembrie 2016

Câștigătorii concursului internațional de fotografie TransNatura

de Iulia Drăghici - Taraș | 582 vizualizări

Decernarea premiilor şi vernisajul celei de-a treia ediţii a Concursului Internaţional de Fotografie „TransNatura”, una dintre cele mai bune competiţii de profil din ţară, a avut loc vineri, 23 septembrie, la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe.

87 de concurenți din 19 țări, printre care și Chile, Africa de Sud, China până la Noua Zeelandă, au trimis aproape 530 de fotografii de natură la cele două categorii ale concursului. La categoria Open, unde au putut fi trimise orice tip de fotografie de natură care reprezintă animale, plante, peisaj, macro etc., au fost înscrise 324 de fotografii, iar la categoria Arta zborului, unde s-au înregistrat fotografii de natură care reprezintă zborul animalelor, dinamica și frumusețea zborului, au concurat 204.

Câștigătorii ediției

În cadrul festivității de vineri, marele premiu i-a fost acordat fotografului ungar Máté Bence pentru lucrarea „Noi toţi”.

La categoria Arta zborului, au fost distinşi fotografi din Ungaria: pe primul loc s-a clasat tot Máté Bence, cu fotografia intitulată „Observator”, locul doi a fost câştigat de Potyó Imre cu lucrarea „Dansul stelelor”, iar locul trei a fost ocupat de Kalmár Lajos Gábor, cu fotografia „Trecătorul silenţios”. La categoria deschisă, pe primul loc s-a clasat Lang Nándor din Ungaria, cu fotografia „Răsăritul soarelui, apusul lunii”, locul doi a fost obţinut de Leichter Balázs, tot din Ungaria, cu lucrarea „Forţa pustei”, iar locul trei a fost acordat lui Marcio Cabral din Brazilia, pentru fotografia „Apus electric”.transnatura 2

Potrivit unui comunicat de presă, în cuvântul de deschidere, Radisics Milán, fotoreporter al revistei National Geographic, membru al juriului, a subliniat că scopul evenimentului este acela de a promova arta fotografică de natură, arătând frumuseţile naturii prin intermediul unor fotografii şi evenimente de calitate. Toţi cei care realizează fotografii au o viziune specifică şi surprind momente speciale care reflectă frumuseţile lumii. Scopul lor este acela de a promova regiunea respectivă, printre altele, din punct de vedere turistic, prin intermediul prezentării unor valori ale naturii.

Potrivit lui Demeter János, directorul Asociaţiei Vadon, expoziţia de fotografie TransNatura va putea fi vizitată în continuare şi după evenimentul de vineri. Aceasta va fi găzduită câteva săptămâni de Muzeul Cinegetic, după care, până la sfârşitul anului sau chiar până în primăvară, va fi prezentată în Parcul Central din Sfântu Gheorghe.

Concursul Internaţional de Fotografie „TransNatura” este organizat de Asociaţia Vadon din Sfântu Gheorghe şi se înscrie în cadrul evenimentelor dedicate Zilelor Turismului Covăsnean, organizate în perioada 19 – 25 septembrie.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.