ACTUALITATE 3 martie 2014

Câștigă o tablă interactivă pentru școala ta!

de Covasna Media | 620 vizualizări

scoala zero waste 1

Au început înscrierile pentru Concursul Național "Școala Zero Waste" Ediția 2014

„Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România. Perioada de desfășurare a competiției este 22 Aprilie – 30 Mai. Premiile puse în concurs se ridică la peste 60.000 de lei.

Începând cu 3 martie și până în 21 martie toate școlile din România se pot înscrie în Competiția „Școala Zero Waste” ediţia 2014. Detalii despre procedura de înscriere și desfășurarea concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului, EcoStuff România – www.EcoStuff.ro sau pe pagina de Facebook - www.facebook.com/scoalazerowaste.

Daca anul trecut „Școala Zero Waste” a fost o competiție județeană la care au participat peste 6.300 de elevi în județul Timiș și au fost colectate peste 64 de tone de deșeuri reciclabile, în acest an Ecostuff România a decis să ofere posibilitatea participării tuturor școlilor din țară.

În România numărul școlilor care oferă programe de educație ecologică sau au programe extensive și permanente de colectare a materialelor reciclabile este extrem de mic. Motivarea și motivația elevilor și a profesorilor de a participa și de a iniția astfel de programe este foarte redusă.

Introducând competiția în procesul de educație ecologică, Ecostuff România încearcă să aducă motivația participării în special în rândul celor care altfel nu răspund mesajelor de protecție a mediului. Concursul de educație ecologică și colectare selectivă dă posibilitatea elevilor și școlilor din România să concureze pentru câștigarea premiilor puse în concurs și în același timp să contribuie la protejarea naturii și reducerea poluării.

Prin intermediul acestui concurs vom susține și întări obiceiul colectării selective începând cu vârsta la care copiii își formează valori și deprinderi pe care le vor avea tot restul vieții. Prin implicarea copiilor vom contribui indirect și la informarea și responsabilizarea membrilor familiilor acestor copii, mai ales acum, având în vedere adoptarea prin lege a obligativității colectării selective.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.