ACTUALITATE 7 iunie 2016

Casa de Cultură din Întorsura Buzăului, gazdă a Evului Mediu

de Iulia Drăghici - Taraș | 499 vizualizări

Întorsureanul Viorel Gheorghe Leau, un împătimit al Evului Mediu, membru al unui grup de artişti medievali din Codlea, organizează duminică, 12 iunie, începând cu ora 13, o întâlnire cu tinerii din Întorsura Buzăului, la Casa de Cultură a oraşului. Prin intermediul acţiunii, tânărul vrea să constituie şi în oraşul din zona Buzaielor un grup de „cavaleri şi domniţe”.

„La întâlnirea de duminică nu vor fi lupte sau sesiuni de tras cu arcul. Cu această activitate îmi doresc să formez un grup şi împreună să participăm la festivaluri medievale din ţară. Astfel, o să putem să promovăm şi turismul, să învăţăm despre istoria locală sau tradiţii specifice anumitor zone, despre modul de viaţă al strămoşilor noştri, să promovăm socializarea directă între oameni de toate vârstele şi activităţile recreative în aer liber”, ne-a spus Viorel Gheorghe Leau.

Potrivit acestuia, festivaluri medievale se organizează în fiecare an la castelele şi cetăţile din România. „Festivalurile ţin doar 2 sau 3 zile şi de regulă sunt în weekend. Cheltuielile sunt decontate, iar prin participarea de grup ai acces gratuit la vizite în castele”, spune Leau.

Ionuţ Banciu, un tânăr întorsurean promotor al evenimentului de duminică, are deja mai multe motive pentru care vrea să intre în echipa „medievalilor”, iniţiată de Viorel Gheorghe Leau: „În primul rând pentru faptul ca am devenit monoton. În ultimele luni am fost doar la muncă şi acasă. Îmi place noul. Am încercat chiar şi parapanta, dar e prea costisitor. Eu de fel sunt foarte emotiv, iar dacă această trupă o să se constituie şi o să reuşească să meargă la cât mai multe spectacole, atunci automat voi avea interacţiune cu publicul, ceea ce cred că mă va ajuta să trec peste toate aceste emoţii şi să fiu mai sigur pe mine. Un alt motiv pentru care vreau să intru în echipă este pentru a cunoaşte alte persoane, pentru a avea deplasări prin ţară pe la cetăţi, biserici, festivaluri, şi să nu mai spun că se pot câştiga şi bani din asta”.

Viorel Leau este membru al unui grup medieval de circa cinci ani. „Am văzut la televizor un grup medieval de la Timişoara şi pentru că ador Evul Mediu, am căutat informaţii. Astfel i-am găsit pe băieţii de la Codlea, am intrat în legătură cu ei şi aşa a început totul”, ne-a spus organizatorul evenimentului de duminică de la Întorsura Buzăului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.