ACTUALITATE 18 iunie 2010

Casa Bogdan, redată oraşului printr-o construcţie din sticlă

de Covasna Media | 193 vizualizări
Valorile arhitecturale pierdute, transpuse în desene pe clădiri Unele dintre cele mai valoroase clădiri din Sfântu Gheorghe, care au fost demolate de regimul comunist, ar putea fi redate oaşului prin desenarea contururilor acestora pe alte clădiri. Potrivit primarului Antal Arpad, una dintre cele mai impresionante şi valoroase clădiri din oraş s-a aflat cândva în locul actualei construcţii a Hotelului Bodoc. Municipalitatea intenţionează să redea publicului Casa Bogdan, printr-un

Valorile arhitecturale pierdute, transpuse în desene pe clădiri

Unele dintre cele mai valoroase clădiri din Sfântu Gheorghe, care au fost demolate de regimul comunist, ar putea fi redate oaşului prin desenarea contururilor acestora pe alte clădiri.

Potrivit primarului Antal Arpad, una dintre cele mai impresionante şi valoroase clădiri din oraş s-a aflat cândva în locul actualei construcţii a Hotelului Bodoc. Municipalitatea intenţionează să redea publicului Casa Bogdan, printr-un proiect ce presupune construirea unei case din sticlă şi metal în care ar urma să se comercializeze flori.

„Casa ar urma să fie amplasată pe spaţiul din faţa Hotelului Bodoc şi avem deja un proiect pregătit. Faţada Casei Bogdan ar putea fi refăcută, în aceasta urmând să facem o piaţă de flori, din sticlă”, a explicat primarul.

Antal Arpad a lansat deja o idee prin care contururile caselor demolate din centrul oraşului ar urma să fie redate prin pictură şi desen pe faţadele blocurilor care urmează să fie termoizolate. Proiectul ar urma să se supună planurilor unui artist local; pe laturile blocurilor ar fi pictate siluetele caselor vechi, astfel reuşindu-se nu doar o imagine originală ci şi păstrarea unor valori arhitecturale.

„Cred că vreme de doi ani, cât mai sunt primar, nu vom putea totuşi pune în aplicare această idee, însă cred că ea poate fi preluată şi pusă în aplicare de altcineva. Este nevoie de cofinanţare, nu se poate face doar de la bugetul local”, a mai arătat primarul, punctând că planul a fost întrerupt de limitele pe care le impune criza.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.