ACTUALITATE 26 martie 2020

CAS Covasna suspendă activitatea cu publicul, din cauza unei suspiciuni de coronavirus

de Iulia Drăghici - Taraș | 1574 vizualizări

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna îşi va suspenda vineri activitatea pentru dezinfecţie, în urma unei suspiciuni de contaminare cu noul coronavirus, a declarat directorul instituţiei, Dragoş Tatu.

Acesta a menţionat că începând de luni instituţia va continua să lucreze şi să rezolve toate problemele care apar, însă doar telefonic, prin email sau fax.

„Vrem să liniştim pe toată lumea, vom lucra în continuare şi vom rezolva problemele oamenilor, eu voi fi tot timpul la serviciu (...) Rugăm oamenii să nu facă deplasarea la sediul nostru în următoarea perioadă, ci să ne contacteze doar telefonic, prin email sau fax. Toate datele de contact sunt pe pagina noastră de internet. Sperăm ca în cât mai scurt timp activitatea să reintre într-un curs normal", a spus Dragoş Tatu.

În cursul zilei de duminică Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a anunţat că unul dintre angajaţi a fost depistat pozitiv la testul COVID-19, iar a doua zi au fost diagnosticaţi pozitiv alţi patru medici, drept urmare 60 de persoane, dintre care 39 de pacienţi şi 21 de cadre medicale, au fost carantinate în secţiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi Blocul de naşteri.

De asemenea, a fost demarată şi o anchetă epidemiologică pentru a identifica, pe cât posibil, toate persoanele care ar fi putut contacta virusul în aceste împrejurări şi, totodată, s-a făcut şi decontaminarea spitalului.

Managerul instituţiei, Andras Nagy Robert a menţionat că nu este clar dacă primul angajat diagnosticat cu COVID-19 a contactat virusul în Austria, unde a fost în concediu, sau după ce a revenit în ţară.

Autorităţile au făcut apel la cetăţenii care au fost în contact cu personal medical sau pacienţi ai secţiilor menţionate să se autoizoleze şi să anunţe Direcţia de Sănătate Publică sau Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa: AGERPRES. 

Click pentru datele de contact pentru CAS Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.