Cartofi pentru nevoiaşi
La Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi” din Sfântu-Gheorghe, elevii şi profesorii donează cartofi pentru familii sărace
Elevii şi profesorii de la Grupul Şcolar „Constantin Brâncuşi” din Sfântu-Gheorghe au demarat ieri o acţiune de donare de cartofi, cu scopul de a-i oferi unor familii nevoiaşe. Beneficiari vor fi familiile unor copii de la Şcoala Specială din municipiu, în baza acţiunilor comunitare care au loc prin colaborarea dintre cele două şcoli.
Primii cartofi au fost donaţi ieri dimineaţa, la poarta Grupului Şcolar. Cu cartofii în plăsuţe, mai mulţi elevi au golit într-un sac aproximativ un kilogram de cartofi fiecare, urmând ca mâine acţiunea să fie reluată. După această a doua colectare, familiile care vor primi cartofii sunt invitate în curtea Şcolii Speciale pentru a lua acasă donaţia.
Evenimentul este organizat de profesorul psiholog Claudia Rosin împreună cu Consiliul Elevilor din cadrul Grupului Şcolar Constantin Brâncuşi şi face parte din seria acţiunilor comunitare derulate împreună cu Şcoala Specială.
„Ideea este să mobilizăm un număr cât mai mare de copii să facă acest gest al donării, nu neapărat cantitatea primează. Tot ce vom reuşi să adunăm de la elevi şi profesori vom împărţi familiilor nevoiaşe, credem că în jur de 10 – 12 familii vor primi cartofi”, a spus Claudia Rosin.
Acţiunea de marţi şi joi se încadrează într-o campanie mai mare - „Săptămâna cartofului donat” - derulată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării în parteneriat cu Asociaţia „Children's High Level Group“ între 2 şi 7 noiembrie cu scopul de sprijinire a persoanelor aflate în dificultate.
Scopul campaniei este de a-i sensibiliza pe copiii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţiile de dificultate în care se află copiii afectaţi de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenţionează practic să se contribuie la consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul şi responsabilitatea.
Această campanie se derulează în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi implică voluntarii şi coordonatorii din fiecare judeţ.
Ana Sidon