ACTUALITATE 4 februarie 2022

Care sunt perspectivele pentru Zilele Sfântu Gheorghe, ediția 2022

de Iulia Drăghici - Taraș | 2412 vizualizări

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád spune că autoritățile se pregătesc, în condițiile actuale, de Zilele orașului, ediția 2022, având în vedere trei scenarii. 

Noi în acest moment, la fel cum am procedat anul trecut, pentru că acum doi ani am pornit cu organizare neștiind că va veni COVID-ul peste noi și practic a ras totul, pregătim trei scenarii: scenariul optimist, că totul va fi ok și nu vor fi restricții, scenariul realist, că vom putea organiza câte ceva, dar vor fi anumite restricții și scenariul pesimist, că nu vom putea organiza aproape nimic. Pe aceste trei scenarii lucrăm. E super nasol să organizezi ceva în aceste condiții. E mult mai simplu când știi că poți să ai un eveniment la care să participe zeci de mii de oameni”, a declarat joi, într-o conferință de presă, primarul din Sfântu Gheorghe. 

Dacă se va putea aplica unul dintre scenariile care implică activități, Zilele Sfântu Gheorghe ar urma să aibă loc în perioada 23 aprilie – 1 mai. Ultimul eveniment organizat era marcat cu ediția 28, dar în ultimii doi ani activitățile au fost anulate și stopate din cauza restricțiilor impuse de pandemie. 

Nici acum situația la nivelul municipiului nu arată tocmai îmbucurător. Potrivit raportării de joi, 3 februarie, erau 638 de cazuri active, iar incidența era de 10,03/1000. 

Eu în continuare urmăresc ceea ce spun specialiștii. Ei au spus la un moment dat că am putea avea norocul să se facă o mutație a virusului care să fie mai contagioasă, dar mai puțin gravă sau să fie o mutație care să fie distructivă. Se pare că în acest moment suntem în această situație, în care virusul este foarte contagios, dar nu sunt simptome foarte grave, ceea ce ar putea însemna, dar nu o putem lua ca o certitudine, pentru că încă se mai pot face mutații, ca într-un termen relativ mai scurt să se formeze acea imunitate de turmă, la care fiecare virolog visează. (...) Dacă se va întâmpla, este posibil ca, iată, după trei ani, acest COVID să se transforme într-un fel de gripă sezonieră  și să fie una dintre multele gripe cu care trăim împreună de zeci de ani”, a mai spus edilul.

La nivel de județ, joi a fost raportat un număr foarte mare de cazuri noi, 351, iar incidența a ajuns la 7,21/1000, cu 1.631 de îmbolnăviri active.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.