ACTUALITATE 19 martie 2018

Care sunt drumurile naționale și județene cu restricții sau închise

de Iulia Drăghici - Taraș | 547 vizualizări

Vremea rea a făcut doar în cursul zilei de duminică pe raza județului Covasna 13 victime din șase accidente 

Circulația pe mai multe drumuri din țară se desfășoară cu dificultate, în condiții de iarnă. Doar în cursul zilei de duminică, pompierii au intervenit la șase accidente rutiere în județul Covasna, soldate cu 13 victime, dintre care trei copii. În acest context, MAI oferă o serie de recomandări pentru a limita numărul accidentelor rutiere. 

Până marți,  20 martie a.c., ora 21.00 este în vigoare  o informare meteorologică de precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, polei, vreme deosebit de rece pentru toată țara.

„În prezent sunt 6 drumuri județene închise circulației auto: DJ 142L între loc. Mihalț și Zărieș (jud. Alba), DJ 104K între loc. Comăna de Jos și Crihalma (jud. Brașov), DJ 131B între localitățile Augustin de Racoșul de Sus (jud. Covasna), DJ 251G între loc. Valea Mărului și Măcișeni (jud. Galați), DJ 244E loc. Gugești (jud. Vaslui), DJ 205L este închis în zona localităţii Vrâncioaia (jud. Vrancea)”, arată un comunicat de presă al MAI, care informează de asemenea că în prezent, „nu mai sunt drumuri naționale închise, totuși sunt restricții pe DN10 (Buzău- Brașov – Km 28), DN64 (Băile Olănești, Km 134) DN12B (Târgu Ocna), circulându-se alternativ pe un sens din cauza unor fisuri la terasamentul drumurilor sau alunecări de teren”.

În județul Dâmbovița, traficul feroviar este blocat din cauza alunecării terasamentului CF 904 Fieni - Pietroșița la km 65+150, trenurile care circulau pe această rută, fiind anulate.

Recomandările MAI

Pentru un trafic fără incidente, în condiții de iarnă, recomandăm conducătorilor auto să respecte indicațiile polițiștilor rutieri. 

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor, adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum mai ales atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei.

De asemenea, având în vedere informările de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legală, de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Ministerul Afacerilor Interne are în teren aproximativ 5.000 de forțe de intervenție și 2.300 de mijloace pentru a veni în sprijinul comunităților.

Sursă foto: ISU Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.