ACTUALITATE 13 august 2019

Care sunt artiștii invitați la Zilele Orașului Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1103 vizualizări

Festivalul Ciobănașul marchează a 47-a ediție 

Prima zi din septembrie aduce la Întorsura Buzăului a 47-a ediție a Festivalului Folcloric Ciobănașul. Sărbătoarea debutează însă cu o seară înainte, adică în 31 august, când are loc „Ziua Tineretului”, în cadrul Zilelor Orașului Întorsura Buzăului. 

Scena de la Camping, unde are loc evenimentul, va răsuna sâmbătă, începând cu ora 18:00, în acorduri de rock, pop și dance, cu formațiile Vezuvius din Sfântu Gheorghe, Riff din Sibiu și Mike Zetter din București, respectiv Kids Music Production Brașov. O discotecă în aer liber va încheia prima seară din sărbătoarea orașului.

Duminică, 1 septembrie, începând cu ora 12:00, folclorul va ocupa loc de cinste pe scena Festivalului Ciobănașul, care ajunge la a 47-a ediție. 

Maria Loga, Ion Drăgan, Giorgiana Bîrsac, Reli Sanda, Robert Târnăveanu, Ion Ghițulescu și Claudia Torop sunt cei șapte soliști care vor urca pe scena de la Ciobănașul anul acesta, alături de cei 24 de instrumentiști, dar și de echipele de dansatori profesioniști de la Ansamblul Doina Gorjului. Pe lângă aceștia, la eveniment vor participa formații din județele Covasna, Brașov, Buzău, Prahova, Harghita, dar și grupuri corale și ansambluri de dansuri  populare din zona Buzaielor, informează organizatorii. 

Festivalul Ciobănașul este un eveniment care a pornit, în urmă cu 47 de ani ca o sărbătoare a locuitorilor zonei, prilejuită de venirea toamnei și de faptul că ciobanii coboară de la stâne și se reunesc cu familiile lor. Tocmai de aceea, organizatorii pun mare accent pe ziua de duminică din cadrul sărbătorii, care anual, de câțiva ani încoace, aduce un spectacol folcloric care durează între 8 și 10 ore, cu sute de artiști invitați. 

„Ne dorim să avem un eveniment cât mai bun, la fel ca în anii trecuți și să îi dăm șansa oricărui cetățean să vină și să ia parte la această sărbătoare, care marchează un început de toamnă și venirea oilor din munți”, spunea, încă din iulie, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, organizatorul principal al evenimentului, directorul Casei de Cultură, Costică Oltean. 

Autoritățile au declarat atunci și că podul de la Camping, luat de ape în vara anului trecut, va putea fi dat în folosință cu ocazia evenimentului. 

Anul trecut, Zilele Orașului Întorsura Buzăului au avut loc între 1 și 2 septembrie, iar accesul la eveniment s-a făcut doar pe drumul asfaltat de sub pădure. Printre cei aproximativ 360 de artiști prezenți pe scena evenimentului s-au aflat și solistele Steliana Sima și Elena Pădure. Cu un an înainte, au animat atmosfera Crush și Alexandra Ungureanu, dar și Doina Gorjului și alți artiști cunoscuți. 

Evenimentul este organizat de Casa de Cultură a orașului Întorsura Buzăului, Asociația „Cununa Carpaților” și Primăria orașului Întorsura Buzăului.

Intrarea este liberă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.