ACTUALITATE 14 mai 2020

Care este stadiul proiectelor care privesc Stadionul din Simeria, Hotelul Bodoc și lacul de la Gară

de Daniela Luca | 1364 vizualizări

Autoritățile locale au anunțat că vor lansa din nou licitația pentru completarea proiectului tehnic al lucrărilor de la stadionul mic din cartierul Simeria. Decizia a venit după ce vara trecută contractul semnat cu constructorul a fost reziliat. În ceea ce privește alte investiții ale municipalității, în unele situații lucrurile s-au împotmolit momentan, cum ar fi în cazul Centrului Cultural și de Tineret, care ar urma să se construiască după ce va fi demolat fostul Hotel Bodoc. În schimb, la proiectul care privește lacul din cartierul Gării lucrurile se mișcă, cel puțin în ceea ce privește actele necesare. 

Lucrările la stadionul mic au stagnat din nou, iar în cel mai bun caz, acestea vor fi reluate în acest an. 

„Se lansează iarăși licitația pentru stadionul mic, partea care ne aparține. Am sistat contractul cu firma care a lucrat pentru că nu am avut finanțare, în sensul că din cauza recalculării prețurilor, firma a solicitat o sumă care nu se poate asigura prin această reevaluare a devizului general. S-a făcut un studiu și bineînțeles o expertiză tehnică pentru că a trebuit să constatăm exact ce este făcut și ce mai trebuie făcut, iar acum se lansează iarăși licitația pentru completarea proiectului tehnic și după aceea anul acesta sper să avem licitație cu rezultat și pentru execuție”, ne-a spus viceprimarul Tóth Birtan Csaba.

Proiectul de modernizare al întregii locații presupune realizarea unei clădiri multifuncționale, cu spații de antrenamente și săli de sport pentru Clubul Sportiv Școlar (CSȘ), cu o parte de finanțare din bugetul local, și o parte din bugetul Ministerului Educației.

Mai devreme sau mai târziu, fostul Hotel Bodoc va fi dărâmat 

În ceea ce privește alte investiții importante care ar urma să se realizeze în reședința de județ, în cazul unora dintre ele, lucrurile bat pasul pe loc din cauza situației dificile generate de pandemie. Este și cazul celui mai mare Centru Cultural și de Tineret din țară, care ar urma să se construiască după ce fostul Hotel Bodoc va fi demolat. 

„În această perioadă în care comunicarea a fost greoaie, efectiv s-a suspendat acest proces de lucru. Nu avem noutăți din acest motiv. Deocamdată nu am reușit să avansăm. Ne-am ocupat cu altceva. Bineînțeles că nu dărâmarea în sine este scopul, ci construirea acelui centru cultural, dar pentru acest lucru este nevoie de dărâmare. Momentan însă n-am avansat cu această speță”, ne-a mai spus Tóth Birtan Csaba. 

Și primarul Antal Árpád a declarat miercuri, 13 mai, în cadrul unei conferințe online, că această investiție rămâne în continuare o prioritate pentru municipalitate. 

Speranțe și pentru lacul de la Gară 

La capitolul investiții mari se încadrează și proiectul „Reconversia și refuncționalizarea terenului în jurul lacului din cartierul Gării”. În prezent se demarează procedurile de achiziție pentru proiectul tehnic, spun reprezentanții primăriei, iar „cu un pic de noroc”, lucrările ar putea începe chiar anul acesta. 

„Avem contractul de finanțare semnat pentru studiul de fezabilitate și avem procedura de achiziție publică pentru contractarea proiectării tehnice. Acum demarăm procesele de achiziție pentru proiectul tehnic și după aceea urmează execuția. Termenul pentru proiectare este de patru luni. Anul acesta în cel mai bun caz va fi derulată procedura de achiziție publică pentru contractarea executantului. (...) S-ar putea să înceapă anul acesta lucrările, dacă nu atunci anul viitor. Oricum până în 2023 decembrie putem să finalizăm lucrarea”, ne-a explicat viceprimarul. 

Acesta a precizat că s-a finalizat procedura de licitație publică și pentru lucrările din Piața Libertății, proiect care vizează amenajarea zonei din fața Prefecturii și a Consiliului Județean. Un executant a câștigat licitația, însă deocamdată nu a fost semnat contractul. Odată cu finalizarea acestei proceduri se va da startul lucrărilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.