ACTUALITATE 27 iunie 2019

Caravana SMURD, din nou în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 867 vizualizări

Centrul mobil va fi prezent la Târgu Secuiesc și Baraolt 

Caravana „Fii pregătit!” de la SMURD ajunge din nou în județul Covasna. Pompierii vor oferi sâmbătă, 29 iunie, la Târgu Secuiesc și duminică, 30 iunie, la Baraolt, cursuri de pregătire pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.

La Târgu Secuiesc, pompierii îi așteptă pe cei interesați în Piața Gábor Áron din centrul municipiului. Duminică, la Baraolt caravana va fi amplasată tot în centrul oraşului.

Sâmbătă și duminică, între orele 10:00 și 18:00, personalul ISU Covasna va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.

Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România - cutremure, inundații, incendii - și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față. Vă așteptăm în număr cât mai mare!”, transmite ISU Covasna. 

Caravana SMURD a fost și la Sfântu Gheorghe, în octombrie anul trecut. 

Aceasta este de fapt un centru de formare mobil, în care se organizează cursuri de instruire, construit special pe structura unui tir, unde s-a amenajat o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane. Centrul este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.