ACTUALITATE 6 noiembrie 2020

Cantitatea de sticlă colectată în judeţ, mai mare cu 100 de tone faţă de anul trecut

de Agerpres | 1219 vizualizări

Cantitatea de sticlă colectată anul acesta în judeţul Covasna a fost mai mare cu aproape o sută de tone faţă de anul trecut, informează operatorul regional de salubritate Tega.

„Cantitatea de sticlă colectată anul trecut a totalizat 226.534 kg, iar în acest an a crescut la 320.057 kg, adică aproape 100 de tone mai multe sticle au fost predate de locuitorii judeţului Covasna. La acţiune au participat 3.944 de persoane anul trecut şi 6.298 de persoane anul acesta. Cantitatea de dispozitive electronice care lasă o amprentă ecologică mult mai mare a crescut, de asemenea, de la 142.806 kg la 170.898 kg, numărul participanţilor fiind de 2.768 în 2019, iar 3.645 de persoane au eliminat deja deşeurile electronice anul acesta“, menţionează reprezentanţii societăţii de salubritate din Sfântu Gheorghe, într-un comunicat de presă, remis joi AGERPRES.

Potrivit acestora, campania anuală de colectare a deşeurilor selective a fost finalizată pe 3 noiembrie, iar următoarea este planificată în primăvara anului 2021.

„Tega colectează anual în decursul a două faze deşeuri electronice mai mari şi sticlă din localităţile în care compania este responsabilă pentru transportul deşeurilor (...) Locuitorii pot scăpa de piese mari de mobilier, aparate de uz casnic şi anvelope, iar, în plus, pot fi predate sticle, pentru care se dau în schimb 0,5 litri de bere pentru fiecare 5 kg de deşeuri din sticle. Singura localitate care face excepţie este Sfântu Gheorghe: aici, în Punctul de colectare din strada Energiei nr. 2 puteţi depune deşeurile zilnic între orele 8:00-20:00, iar în cazul mobilierului şi obiectelor dificil de transportat, puteţi solicita colectarea acestora apelând 0267 310123 - serviciul este gratuit“, se arată în comunicat.

Directorul companiei de salubritate, Máthé László, a declarat că experienţa de până acum demonstrează că modul cel mai eficient de a colecta aceste tipuri de deşeuri este direct de la porţile oamenilor.

„Acţiunea are cu siguranţă succes dacă ne gândim că unele dintre aceste lucruri dificile de transportat au ajuns la marginea pădurilor sau într-un pârâu. Anul acesta s-au colectat cu aproape 100 de tone mai multe sticle decât anul trecut şi trebuie spus, de asemenea, că au fost eliminate şi cu aproximativ 30 de tone mai multe aparate de uz casnic vechi. Dacă volumul creşte, este un semn clar că activitatea trebuie să continue“, a declarat Máthé László.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.