ACTUALITATE 30 septembrie 2020

Candidatul PNL la Primăria Întorsura Buzăului, COVID-19 pozitiv

de Iulia Drăghici - Taraș | 2908 vizualizări

Candidatul PNL la Primăria Întorsura Buzăului pentru alegerile locale 2020, Silviu Popica, se află în izolare pentru 14 zile după ce a fost depistat pozitiv la infecția cu SARS-COV-2. Acesta spune că s-a testat din proprie inițiativă, miercurea trecută, pentru a proteja elevii școlii unde predă și pe cei apropiați, după ce a constatat că și-a pierdut mirosul.

Eu sunt bine acum. Miercurea trecută am simțit că nu mai am miros, atât, nimic altceva. M-am dus la DSP, m-am testat, a ieșit pozitiv. De miercuri sunt în izolare, nu m-am întâlnit cu nimeni de atunci și încă voi mai fi în izolare până expiră cele 14 zile. Testarea am făcut-o ca să fiu corect, că așa era normal. Am făcut-o ca să protejez elevii și pe cei din jur. În afara lipsei de miros, nu am avut absolut nimic. Acum mi-a revenit și mirosul și sunt cu totul în regulă”, ne-a declarat Silviu Popica.

Acesta spune că nu are nicio bănuială de unde ar fi putut contracta virusul, dar și că în locul lui poate fi oricine.

Totodată, în izolare a aflat și rezultatele alegerilor, care l-au clasat pe locul 3, cu peste 16% din voturile exprimate, după noul primar Raul Urdă (USR Plus), care a avut peste 28% și edilul încă în funcție, Leca Băncilă (ALDE), cu peste 18%.

În același timp, PNL a obținut patru mandate de consilier local, printre care unul va fi ocupat de Silviu Popica.

În ceea ce privește școala unde acesta predă, Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, aceasta a fost încadrată de miercuri, 30 septembrie, în scenariul roșu, adică toate orele vor fi realizate exclusiv online timp de două săptămâni. Școala, care atunci funcționa după scenariul galben, s-a închis de vineri până marți, odată cu organizarea alegerile locale.

Și primarul reales al municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a anunțat marți că a fost depistat pozitiv la infecția cu SARS-COV-2 și se află în izolare.

La nivelul județului Covasna, cea mai recentă raportare a cazurilor de COVID-19, arată că sunt 232 de cazuri active din cele 1.182 descoperite până în prezent, pentru că 916 sunt cazuri declarate vindecate, iar 34 sunt persoane care au avut virusul și au decedat.

Sursă foto: Facebook. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.