ACTUALITATE 21 februarie 2018

Când se încheie căutarea decoratorilor pentru Secția de Boli Infecțioase Copii

de Iulia Drăghici - Taraș | 746 vizualizări

Zeci de persoane au răspuns apelului, iar o asociație din Sfântu Gheorghe s-a oferit chiar să preia coordonarea și finanțarea proiectului

Persoanele care vor să se implice în proiectul decorării Secției de Boli Infecțioase Copii a Spitalului Județean Covasna pot să își manifeste intenția de a lua parte la inițiativă până cel târziu în 25 februarie a.c..  

De la momentul lansării apelului în cotidianul „Observatorul de Covasna” și pe site-ul www.covasnamedia.ro, zeci de persoane s-au arătat interesate să participe la decorarea Secției de Boli Infecțioase pentru Copii a Spitalului Județean Covasna.

„Ne dorim ca în final să creăm un spațiu cât mai plăcut și vesel pentru copilașii care ajung aici bolnavi. Nu putem decât să le mulțumim celor care ni se alătură și care dau dovadă de compasiune față de micuții pacienți, pentru a le crea condiții cât mai bune, având în vedere că ei vin în acest spital nicidecum sănătoși, ci bolnavi. Oricum îi ținem în perfuzii și le facem injecții, dar măcar să le putem distrage atenția cu un desen frumos, care să le ofere puțină bucurie”, ne-a spus șefa Secției, dr. Gabriela Porumboi.

Printre artiștii plastici și voluntarii care s-au oferit să sprijine această inițiativă se numără multe persoane din Sfântu Gheorghe, dar și din județul învecinat, Brașov sau Cluj, Arad și Harghita.

De asemenea, Asociația Pentru Comunitate (APC) din Sfântu Gheorghe s-a oferit să coordoneze proiectul și să strângă fondurile necesare pentru implementare. În cursul zilei de marți, reprezentații APC s-au întâlnit cu șefa Secției și au stabilit câteva detalii preliminarii.  

După ce va fi pus la punct proiectul care urmează să fie implementat și după ce se vor stabili sursele de finanțare, toți cei care s-au oferit, în perioada 15 – 25 februarie, să sprijine inițiativa vor fi contactați pentru detalii de voluntarii din Asociația Pentru Comunitate sau de reprezentanții Secției de Boli Infecțioase Copii.  

Săptămâna trecută, șefa Secției din cadrul Spitalului Județean „Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe a lansat un apel către artiștii plastici care vor să ajute la decorarea pereților proaspăt zugrăviți în secția pe care o coordonează.

Dr. Gabriela Porumboi spunea atunci că desenele colorate și vesele din saloanele și pe holurile secției îi ajută pe copiii bolnavi să se relaxeze și să nu mai fie speriați de mediul sobru din spital și astfel răspund mai bine la tratament.

Cei care doresc să ajute ca secția de Boli Infecțioase Copii să prindă culoare și să ofere astfel o bucurie copiilor spitalizați pot să trimită e-mail la adresa: iulia.comparty@gmail.com sau să o contacteze în mod direct pe dr. Gabriela Porumboi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.