ACTUALITATE 20 octombrie 2017

Când se finalizează lucrările pe cea mai circulată stradă din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1167 vizualizări

Disconfortul s-ar putea finaliza cât de curând, spune primarul Antal Árpád

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a vorbit joi, 19 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă despre stadiul lucrărilor de modernizare a străzilor din reședința de județ.

În ceea ce privește cea mai circulată stradă din oraș, 1 Decembrie 1918, acesta a declarat că săptămâna viitoare lucrările ar trebui, în sfârșit, încheiate.

„Pe strada 1 Decembrie 1918, pe porțiunea de la pod până la semafor, dacă totul merge bine mâine încep asfaltările și practic săptămâna viitoare ar trebui să se finalizeze”, a spus Antal Árpád.

În legătură cu celelalte șantiere deschise pe străzile din oraș, edilul a spus: „Pe strada Kós Károly acum se lucrează pe al doilea trotuar. După finalizarea trotuarelor se va turna stratul de uzură, deci în luna noiembrie practic se finalizează lucrarea. Strada Înfrățirii este prima stradă unde am reușit să încheiem contract de finanțare cu Ministerul Dezvoltării în PNDL, iar în săptămânile următoare se vor finaliza lucrările. Am început lucrări pe alte trei străzi din oraș, respectiv pe Rândunicii, Grădinarilor și Tineretului. Dintre acestea, strada Tineretului este cea care creează cel mai mult disconfort și pentru cei care nu locuiesc acolo, datorită faptului că aici funcționează o grădiniță. Încercăm să avansăm cât mai mult cu lucrările. În momentul în care finalizăm lucrările pe strada Grădinarilor, vom închide partea de sus a străzii Váradi József, pentru că atunci accesul din zona Simeria spre Cinema se va putea face pe strada Grădinarilor”.  

Primarul a mai precizat că anul acesta au beneficiat de asfalt mai multe străzi din oraș, printre care Aleea Făcliei, Aleea Avântului, Cimitirului.

În perioada următoare, strada spre Șugaș Băi, cea în zona Ciucului și Jókai Mór vor beneficia de lucrări de reparații înainte de venirea iernii.

„În perioada toamnei și a iernii dorim să organizăm cât mai multe licitații pentru ca în primăvara anului viitor să putem începe alte patru sau șase străzi în municipiul Sfântu Gheorghe”, a încheiat primarul, cu precizarea că încă se poate spune care vor fi aceste tronsoane pentru că nu se știe cum vor decurge contractările.

Foto: Facebook/Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.