ACTUALITATE 15 februarie 2018

Când se construiesc trotuare pe străzile Lunca Oltului și Păiș David

de Iulia Drăghici - Taraș | 831 vizualizări

Arterele au fost preluate la sfârșitul anului trecut în administrarea Primăriei Sfântu Gheorghe de la CNAIR

Lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor Lunca Oltului și Păiș David din Sfântu Gheorghe, care cuprind și construirea de trotuare, dar și iluminatul public, vor fi demarate în 2018, dacă birocrația nu va pune alte piedici autorităților locale, a spus marți, primarul Antal Árpád.

În contextul votului de aprobare a bugetului pe anul 2018, marți consilierii locali din Sfântu Gheorghe au supus atenției primarului Antal Árpád și a celor prezenți în sală importanța rezolvării problemelor de infrastructură din străzile Lunca Oltului și Păiș David. În replică, edilul a subliniat că la sfârșitul anului trecut aceste două străzi au intrat de la CNAIR în administrarea Primăriei și că anul acesta se vor demara lucrări de modernizare.

„Cetățenii nu umblă pe studii, ci pe străzi”

 „Personal zilnic mă confrunt cu problema pe care o găsim la strada Lunca Oltului în ceea ce privește fluxul pietonal. Mă bucur că sunt treceri de pietoni, dar într-o astfel de vreme oamenii trec dintr-o baltă în alta și nu s-a rezolvat situația pietonilor care pe înserat se îndreaptă către case de la fabrică. M-am întâlnit cu multe astfel de grupuri, unde nu se poate vedea dacă sunt trei sau 30 de persoane și pentru condiții de vizibilitate reduse riscul de accidentare este foarte mare pentru că acești pietoni ocolesc bălțile de pe marginea drumului. Văd că în buget este prevăzut un studiu pentru această stradă și pentru strada Păiș David, unde regăsim aceeași situație, dar știm foarte bine că pietonii, dacă nu e trotuar, nu vor umbla pe studii, ci pe stradă. Consider că este important ca anul acesta să găsim acea modalitate ca această problemă acută să se rezolve. Nu ar trebui să așteptăm vreo tragedie, ca în cazul trecerilor de pietoni”, a spus, în cadrul luării sale de cuvânt în ședința extraordinară de marți, consilierul local Bálint Iosif.

Primarul i-a răspuns că bugetul cuprinde și aceste lucrări, care, dacă lucrurile vor merge conform planurilor, sunt programate să înceapă anul acesta.

„Legat de strada Lunca Oltului aș vrea să vă prezint câteva observații. La sfârșitul anului trecut am reușit să o preluăm de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În buget regăsim modernizarea sistemului de iluminat public, avem și contract. În momentul în care se aprobă bugetul, în zilele următoare putem demara lucrările. Practic, de la Electrica până la Covalact se va soluționa problema iluminatului public. Aici vorbesc de execuție, nu de studii”, a spus Antal Árpád, care a continuat: „Sunt întru totul de acord că cetățenii nu umblă pe studii, ci pe străzi, dar Consiliul Local nu poate să construiască străzi fără studii și documentațiile necesare. Sunt încrezător că aceste studii  se vor finaliza și anul acesta vom reuși să demarăm lucrările de execuție și finanțare pentru străzile Lunca Oltului și Păiș David. Vă împărtășesc că avem atât de multe studii nu pentru că este un an auster, ci pentru că noi avem drept scop aplicarea la cât mai multe fonduri europene în anii care urmează și aceste fonduri au o condiție sine qua non în necesitatea execuției acestor studii și documentații. Am mare încredere că o mare marte din studiile aceste le vom realiza ca investiții, nu din banii locuitorilor, ci din fonduri europene”, este de părere edilul.

Tot în cadrul ședinței de marți, primarul a precizat și că, printre altele, zonele străzilor Nagy György și Puskás Tivadar sau parcările din zona străzii Narciselor și József Attila sunt în planurile primăriei din 2018 în ceea ce privește modernizarea. Cu alte ocazii, Antal Árpád a menționat și că strada Crângului este pe lista priorităților în modernizare și reabilitare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.