ACTUALITATE 8 februarie 2022

Când s-ar putea muta IPJ Covasna în noul sediu

de Iulia Drăghici - Taraș | 1180 vizualizări

Lucrările au început în 2008

Lucrările la noul sediu al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna sunt 90% finalizate, a spus comisarul șef Liviu Pampu Romanescu. Ar mai fi nevoie de încă aproape nouă milioane de lei și lucrări interioare și detalii pentru ca investiția să fie încheiată și dată în folosință. Speranța este ca acest lucru să se întâmple până la finele anului.  

Estimez că în acest moment avem finalizat sediul în proporție de 85 – 90%. Avem alocare bugetară în acest an și sper ca procedurile pe care deja le-am demarat să se soldeze cu succes și să reușim ca până la finele anului să finalizăm construcția. Se lucrează în principal pe interioare, la corpul A, dar și la celelalte corpuri, unde e o gamă foarte largă de lucrări. Eu zic că, studiind alocarea bugetară, vom reuși pe finalul anului să dăm în folosință efectiv. (...) Este un lucru extraordinar. Sediul este dotat cu cele mai noi tehnologii și cu cele mai bune spații. Vor crește calitatea actului polițienesc. În acest moment, știm cu toții, ne împărțim în mai multe sedii, printre care și cel al Inspectoratului Județean de Jandarmi. În momentul în care vom fi toți, servicii operative și birouri ale aparatului județean laolaltă, vom colabora mult mai bine și activitatea va fi eficientizată”, a spus luni, într-o conferință de presă, inspectorul șef al IPJ Covasna, comisarul șef Liviu Pampu Romanescu. 

Tot acesta a spus și că în anul 2021 s-au efectuat lucrări de amenajare a grupurilor sanitare. 

Totuși, nici acum nu există certitudini că investiția va fi încheiată anul acesta și probleme ar putea pune acum, când se pare că este finanțare, contractarea unui constructor. 

În ceea ce privește sediile, IPJ Covasna are în lucru alte două proiecte, prin care se dorește obținerea de fonduri nerambursabile: un proiect care prevede utilizarea surselor de energie regenerabilă pentru eficientizarea energetică a sediului central și altul pentru eficientizarea energetică a clădirii din strada Kőrösi Csoma Sándor. 

Anunțurile privind construirea noului sediu al IPJ Covasna au fost făcute în anul 2007 și s-au concretizat în 13 martie 2008, prin începerea lucrărilor de construire a clădirii din zona Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna. De atunci, demersurile au tot fost întrerupte din diverse motive, printre care și lipsa de finanțare. 

Mare parte din lucrări au intrat în conservare datorită unor modificări legislative. E vorba de salariul minim pe ramură de producție, care nu se aplica contractelor aflate în desfășurare. De asta s-a intrat într-o relativă conservare. Dar alte lucrări, de interior la corpul A, de exemplu, au mers în continuare”, a spus luni adjunctul șefului IPJ, comisarul șef Marius-Daniel Ivașcu.

Avem sprijinul și promisiunile că în acest an vom primi toată alocarea bugetară de care este nevoie. Nu știu suma exactă, pentru că pot apărea lucrări în timp ce se efectuează lucrări sau alte cerințe sau anumite cerințe de respectat”, a mai spus și șeful IPJ Covasna, Liviu Pampu Romanescu. 

Potrivit proiectului inițial, noul sediu ar urma să aibă trei corpuri cu o suprafață desfășurată de aproximativ 3.500 de metri pătrați. Acesta va găzdui birourile, popota, garajele, arestul și o sală de sport pentru polițiști.

La aproximativ 38 de milioane de lei se ridică investițiile de până acum la noul sediu al IPJ Covasna.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.