ACTUALITATE 27 octombrie 2020

Când s-ar putea împlini visul de a avea din nou tren spre Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 2471 vizualizări

Senatorul Gheorghe Baciu a spus că este o certitudine că podul feroviar de la Budila va fi refăcut și a precizat că planul este ca anul viitor să fie dat în folosință. Totuși, lucrările nu sunt programate să înceapă de anul acesta. 

Am vorbit cu domnul director general Pintea (n.red. Ioan Pintea, directorul general CFR SA). S-au desfăcut plicurile. În licitație sunt prevăzute atât proiectarea, cât și execuția. Lucrarea nu va începe decât anul viitor, încă e perioada de așteptare, să vadă dacă cineva depune nenorocita aia de reclamație prin care contestă licitația și face la toate proiectele care sunt, rele sau bune, să se amâne luni de zile sau ani. Este pe linia bună, se va face. Cel târziu anul viitor va fi dat în folosință și vom reuși să realizăm acel vis, în care trenul va circula mereu la Întorsura, așa cum a fost dintotdeauna, de la Brașov”, a spus joia trecută, în ședința de constituire a Consiliului Local Întorsura Buzăului, senatorul Gheorghe Baciu, care a ținut să îi pună la curent pe noii aleși locali cu acest proiect de interes pentru oraș și pentru zona Buzaielor. 

Acesta a punctat și că parlamentarii din Brașov nu s-au arătat interesați să contribuie la inițiativele de  a îndemna la refacerea podului care se află, de fapt, în județul lor.  

CFR Infrastructură anunța luna aceasta că patru operatori economici au depus oferte la licitația organizată de SRCF Brașov pentru reconstrucția podului și amenajare albie, km 17+318, linia 317 Hărman - Întorsura Buzăului (pod CF din comuna Budila). 

Valoarea totală a contractului este de peste 26 de milioane de lei, fără TVA, bani care vor fi asigurați de la Bugetul de Stat. 

Podul de la Budila, distrus la inundațiile din vara lui 2018 de o viitură pe Râul Tărlung, a fost singurul care asigura transportul cu trenul spre Întorsura Buzăului. În prezent, alternativa de transport în comun spre Brașov este autobuzul.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.