ACTUALITATE 12 decembrie 2016

Campanie umanitară de Crăciun, coordonată de voluntarii întorsureni „Be Free”

de Iulia Drăghici - Taraș | 458 vizualizări

„Să redescoperim împreună căldura sărbătorilor şi importanţa unui gest simplu făcut din inimă”

Voluntarii Grupului de Iniţiativă „Be Free” din Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din oraş, organizează în perioada 9–21 decembrie o acţiune caritabilă de strângere de alimente, haine şi jucării, numită „Simţim. Dăruim. Devenim”.

Prin intermediul reţelei de socializare Facebook, tinerii invită cetăţenii din zona Buzaielor să se alăture cauzei lor. „Este doar începutul lunii decembrie şi deja visăm la cadourile ce ne vor aştepta sub bradul de Crăciun şi la cina în familie. E luna în care vrem să fim mai buni, să dăruim şi să empatizăm cu cei din jur. Haideţi să ne strângem şi să facem asta împreună donând alimente şi haine pentru persoanele defavorizate. Moş Crăciun şi Noul An merită să ne găsească pe fiecare în parte cu zâmbetul pe buze şi pace în suflet”, transmit aceştia.

„Scopul nostru este unul simplu: să aducem zâmbete pe feţele oamenilor, atât a celor ce se vor bucura de pachetul primit, cât şi a celor ce vor accepta invitaţia noastră şi vor dărui. Vrem să descoperim sau să redescoperim împreună căldura sărbătorilor şi importanţa unui gest simplu făcut din inimă. (...) Acest eveniment este organizat în colaborare cu Liceul „Mircea Eliade”, unde profesoarele Mihaela Mitrea şi Emilia Ştefan, împreună cu elevii se vor ocupa de strângerea de alimente, dulciuri şi jucării, astfel că există deja un număr foarte mare de voluntari şi oameni implicaţi în această acţiune”, ne-a declarat Bianca Crăciun, coordonatoarea grupului „Be Free”, care a mai precizat că voluntarii şi-au propus să ajute între 10 şi 20 de familii nevoiaşe.

„În luna februarie, la prima acţiune Be Free, în cadrul evenimentului „Sharing is caring” am strâns peste 60 de saci care au ajuns la multe familii din zonă, sperăm de această dată să reuşim mai mult de atât şi să împărtăşim darurile cu cât mai multe persoane. Ce e cel mai important până la urmă este faptul că tot ce facem, facem din inimă şi sperăm să fim un exemplu pentru cei din jur de a fi mai buni, de a oferi înţelegere şi iubire celorlalţi şi pentru a înţelege cât de semnificativ poate fi un gest mic”, a mai spus Bianca.

Lista beneficiarilor acţiunii este încă deschisă, iar voluntarii „Be Free” aşteaptă sugestii referitoare la persoane nevoiaşe care au nevoie de haine, mâncare, jucării sau produse de îngrijire corporală. Coordonatorii asociaţiei pot fi contactaţi la numărul de telefon 0765283538 (Bianca Crăciun), precum şi pe Facebook (Asociația Be Free) sau prin e-mail (befreeassociation@gmail.com).

Anul viitor, fiecare voluntar Be Free va coordona propriul eveniment

Odată cu acest eveniment, „Be Free” vine şi cu o serie de schimbări în ceea ce priveşte organizarea grupului. „De anul viitor fiecare voluntar va coordona un eveniment. Fiecare va veni cu o idee şi o va implementa cu ajutorul celor din jur şi cu sprijinul meu. La evenimentul acesta Ovidiu Baciu a dorit să coordoneze atât colaborarea cu liceul, cât şi restul detaliilor din cadrul activităţii”, a explicat Bianca Crăciun.

În cadrul Balului Voluntarilor din judeţul Covasna, organizat de Centrul de Voluntariat HITI în 3 decembrie, „Be Free” a obţinut titulatura de „cel mai activ grup de iniţiativă din judeţul Covasna”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.