ACTUALITATE 21 februarie 2022

Campanie pentru ajutorarea copilului atacat de câini la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 4537 vizualizări

Asociația Kastel din Brașov a inițiat o campanie de ajutorare a copilului în vârstă de 10 ani, atacat de câini săptămâna trecută, pe strada Fermei din Sfântu Gheorghe, în timp ce se întorcea de la școală.

La numai 10 ani, Aron străbate zilnic 5 kilometri dus și 5 întors pe jos ca să ajungă la scoală, în Sfântu Gheorghe. Acum o săptămână, pe drumul de întoarcere către casă, a fost atacat de o haită de câini, cel mai probabil scăpați din curtea unui vecin. Lipsit de apărare, fără martori care să îi sară în ajutor, Aron a fost pus la pământ și sfâșiat de colții animalelor. A ajuns la spital aproape mort, iar medicii l-au operat deja de trei ori în încercarea de a-i vindeca rănile înfiorătoare. Pericolul nu a trecut, urmează alte intervenții chirurgicale delicate.

Aron e dintr-o familie extrem de modestă. Stă doar cu mama și fratele de 15 ani, departe de oraș, lângă pădure, într-o locuință modestă, fără curent electric și apă. În ciuda sărăciei, copiii merg zilnic la școală chiar dacă asta înseamnă să străbată kilometri întregi pe jos, prin pustietate, pe lângă case ai căror proprietari cresc liberi câini din rase periculoase.

Noi, Asociația Kastel, vom fi mereu alături de copiii care, indiferent de obstacole, vor să învețe ca să își depășească condiția. De aceea, am decis să preluam cazul lui Aron și să facem un plan de ajutorare a familiei sale. Oricine dorește să ajute. poate să doneze în contul destinat special lui Aron. Vă vom ține la curent …”, se arată pe pagina de Facebook a Asociației.

Donații se pot face în contul organizației:

Asociatia Kastel: Cui 38668288, Cont BCR   RO41RNCB0053158483610001, cu mențiunea „Donatie Aron Mathe”.

Judecătoria Sfântu Gheorghe a dispus sâmbătă luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru 30 de zile față de proprietarul câinilor care l-au atacat, mușcat și rănit grav marțea trecută pe băiatul de 10 ani. Inițial a acesta a fost reținut vineri pentru 24 de ore. Bărbatul de 41 de ani, medic veterinar de profesie, este cercetat pentru neluarea măsurilor necesare de prevenire a atacului canin asupra unei persoane. Cercetările sunt în derulare în acest caz. 

Sursa foto: Facebook/ Kastel Youth Hub - Brasov.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.