ACTUALITATE 18 august 2021

Campanie de vaccinare anti-COVID la Turia

de Iulia Drăghici - Taraș | 515 vizualizări

Apelul prefectului: „Al patrulea val al epidemiei de coronavirus se răspândește în toată Europa, și nu putem fi siguri că pe noi ne va ocoli”

O campanie de vaccinare împotriva noului coronavirus va fi organizată joi, 19 august, la Turia, informează Prefectura Covasna. În acest context, prefectul județului face apel la cetățeni să se imunizeze, pentru a fi pregătiți în fața unui eventual val patru al epidemiei. 

Campania de vaccinare de la Turia este organizată de către Direcția de Sănătate Publică și va avea loc între orele 16:00 și 19:00, la Căminul Cultural din localitate.  

Prefectul județului Covasna a îndemnat, cu ocazia organizării acestui eveniment, toți locuitorii județului să se imunizeze cu ajutorul vaccinului, care este gratuit și disponibil. 

Al patrulea val al epidemiei de coronavirus se răspândește în toată Europa, și nu putem fi siguri că pe noi ne va ocoli, așa că este important să fie cât mai multe persoane protejate împotriva virusului. Având în vedere că imunizarea poate fi obținută doar prin vaccinare, îndemn locuitorii din județul Covasna să se vaccineze cât mai mulți, pentru ei înșiși, și pentru a-i proteja pe cei dragi”, a spus prefectul Ráduly István, prin intermediul unui comunicat de presă transmis marți. 

Până la data de 17 august, în centrele deschise pe raza județului Covasna au fost administrate 75.145 de doze de vaccin împotriva SARS-COV-2, din care 32.944 de inoculări sunt de rapel. Totodată, în statistici intră și 4.548 vaccinări efectuate de medicii de familie, care sunt complete și nu necesită rapel.

Situația la zi în județul nostru arată și că în prezent sunt înregistrate șase cazuri active de COVID-19: două la Micfalău (incidența în localitate pe 1000 de locuitori fiind de 1,12), două la Covasna (incidență 0,18) și două la Sfântu Gheorghe (0,03). 

De la debutul pandemiei, la nivel județean s-au raportat 8.566 cazuri, iar incidența la nivel de județ este 0,03, conform raportărilor transmise de către Institutul Național de Sănătate Publică.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.