ACTUALITATE 9 ianuarie 2020

Campania Națională de verificare a legalității privind modul de depozitare, transport și comercializare a articolelor pirotehnice

de Covasna Media | 1309 vizualizări

În perioada  02.12.2019 -31.12.2019, s-a desfășurat la nivel national Campania de verificare a legalității privind modul  de depozitare, transport și comercializare a articolelor pirotehnice.

Această acțiune este motivată de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori în țară și în străinătate, care s-au soldat cu explozii și incendii de mari proporții la depozitele de articole pirotehnice, cu pagube materiale și chiar umane. În perioada sărbătorilor de iarnă se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii cu vârsta sub 18 ani.

În perioada 23 dec. – 31 dec. 2019, în județul Covasna, s-au efectuat verificări la 4 firme care comercializează  articole  pirotehnice, nefiind constatate nereguli și nici evenimente deosebite.

Menționăm că acțiunile preventive și controlul exigent al inspectorilor din cadrul compartimentului control securitate și sănătate în muncă, au avut ca efect absența unor evenimente deosebite, la nivelul județului Covasna, cu ocazia utilizării articolelor pirotehnice.

În continuare, prin tematica privind respectarea prevederilor legale referitoare la deținerea, transportul, manipularea, depozitarea și comercializarea articolelor pirotehnice, acest nivel ridicat al calității actului de control va fi menținut și îmbunătățit.

INSPECTOR ȘEF,

Ordog Lajos

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.