ACTUALITATE 8 iulie 2009

Campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin reîncepe din toamnă

de Covasna Media | 540 vizualizări
În România 5 femei mor în fiecare zi din cauza cancerului uterin. Însă această boală poate fi prevenită cu un vaccin, care le protejează pe femei de infecţia cu virusul HPV. Ministerul Sănătăţii va lansa din toamnă un nou program de vaccinare, dar până atunci medicii din toate judeţele vor fi instruiţi ca la rândul lor să poată da toate informaţiile părinţilor.

În România 5 femei mor în fiecare zi din cauza cancerului uterin. Însă această boală poate fi prevenită cu un vaccin, care le protejează pe femei de infecţia cu virusul HPV.

Ministerul Sănătăţii va lansa din toamnă un nou program de vaccinare, dar până atunci medicii din toate judeţele vor fi instruiţi ca la rândul lor să poată da toate informaţiile părinţilor.

Infecţia cu HPV este cauza a 70-80% din cazurile de cancer de col uterin. Centrul Naţional de Informare pentru prevenirea cancerului de col uterin vrea ca toate aceste informaţii să ajungă atât la doctori, cât şi la profesori şi părinţi. Campania de vaccinare se va adresa fetelor cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani. Până acum medicii din 32 de judeţe au participat la seminarii de informare. În toamnă va fi rândul părinţilor şi al profesorilor să participe la discuţii. Însă până atunci au la dispoziţie un telefon gratuit, la care speciliştii le răspund la toate întrebările.

Doar 2.600 de eleve, din peste 100.000, au făcut vaccinul la prima campanie de vaccinare anti HPV.

În Europa, la fiecare 18 minute cancerul uterin face o victimă, spun specialiştii.

Antena3.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.