ACTUALITATE 3 mai 2022

Campania „Cycle to Work”, relansată la Sfântu Gheorghe după doi ani de pandemie

de Agerpres | 611 vizualizări

Campania „Cycle to Work” a fost relansată în cursul zilei de luni, după ce a fost întreruptă în ultimii doi ani ai pandemiei, fiind demarată de un grup de ciclişti din Sfântu Gheorghe cu scopul de a determina cât mai multe persoane să renunţe la maşini şi să se deplaseze cu bicicletele la serviciu.

Birtalan Csanad, unul dintre iniţiatorii campaniei, a declarat că aceasta se va derula pe parcursul lunii mai şi va fi susţinută de o serie de parteneri, care le vor oferi diverse avantaje celor care se deplasează cu bicicletele la serviciu.

„Am reluat campania în această dimineaţă, după doi ani de pandemie. Se va derula pe parcursul lunii mai, dar în timpul verii vom mai organiza şi alte activităţi pentru promovarea mersului pe bicicletă, cum ar fi 'Cycle to Şugaş'. Pe parcursul lunii mai avem şi câteva promoţii pentru ciclişti din partea partenerilor noştri, cum ar fi restaurantul Szimpla sau Value Center. Avem şi un frizer care oferă un tuns gratuit celor care îi trec pragul cu bicicleta, iar săptămâna aceasta vom mai prezenta şi alte parteneriate”, a declarat, pentru AGERPRES, Birtalan Csanad.

Evenimentul de relansare a campaniei „Cycle to Work” a avut loc luni, în Piaţa centrală din Sfântu Gheorghe, iar participanţii au fost întâmpinaţi cu prăjituri.

Promotorii mişcării afirmă că ediţiile anterioare s-au bucurat de succes, câteva zeci de persoane alăturându-se acestei iniţiative.

„A fost un trend bun. Dorinţa noastră este, pe de o parte, de a promova mersul pe bicicletă, iar pe de altă parte de a determina autorităţile să îmbunătăţească infrastructura pentru ciclişti (...) În această dimineaţă, la relansarea campaniei a participat şi vicepreşedintele Consiliului judeţean Covasna, Jakab Istvan-Barna, care ne-a vorbit despre posibilităţile ca în câţiva ani să existe cât mai multe drumuri pentru ciclişti”, a mai spus Birtalan Csanad.

Şi autorităţile locale din Sfântu Gheorghe încurajează mersul pe bicicletă şi mijloacele alternative de circulaţie, pentru a creşte nivelul de mobilitate urbană şi a reduce nivelul de poluare.

Printre planurile Primăriei Sfântu Gheorghe se numără extinderea reţelei de piste pentru biciclete, implementarea sistemului Bike Sharing şi achiziţionarea mai multor autobuze electrice pentru transportul public de călători.

Sursa foto: Facebook/Cycle to work Sepsi

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.