ACTUALITATE 19 aprilie 2016

Căminul Cultural din Reci, la un pas de inaugurare

de Iulia Drăghici - Taraș | 557 vizualizări

Lucrările de reabilitare ale Căminului Cultural din localitatea covăsneană Reci, o investiție de peste un milion de lei, se apropie de final. Potrivit primarului Dalnoki Lajos, Căminul ar fi fost deja dat în folosinţă, dacă nu interveneau schimbări în legea care se referă la securitatea la incendii.

„Noi am avut un proiect realizat conform legii, însă aproape de finalizarea lucrărilor s-au modificat normele de securitate la incendii şi trebuie să mai facem nişte schimbări în proiect. Altfel lucrarea era deja finalizată”, a spus edilul covăsnean.

Primarul a mai precizat că reabilitarea instituţiei de cultură a fost una capitală „de la duşumea, până la acoperiş”.

Autorităţile locale spun că modernizarea Căminului a fost o prioritate pentru localitate. „Avem multe evenimente culturale. Fanfara noastră este foarte cunoscută. Organizăm aici şi tabere de instruire a copiilor pe instrumentele de suflat. În parteneriat cu parohia reformată avem şi un grup de teatru amator. Mai mult, suntem organizatorii unei întâlniri anuale a fanfarelor din judeţ, cât şi din ţară şi străinătate”, a declarat Dalnoki Lajos.

Investiţie de 206 mii de euro într-o maşină multifuncţională 

Dalnoki Lajos primar Reci aprilie 2016 (Copy)Printre investiţiile recente realizate de Primăria Reci se numără şi o maşină multifuncţională, achiziţionată la un preţ total de 206 mii de euro prin intermediul Grupului de Acţiune Locală, GAL Progressio.

„Anul trecut am cumpărat prima dată maşina propriu-zisă, cu două echipamente: o lamă de zăpadă şi echipament pentru măturat strada. La al doilea proiect, tot prin GAL, am cumpărat celelalte echipamente: freză de zăpadă, pompă submersibilă, echipament de frezat şanţurile şi utilaj de cosit iarba. Este o maşină construită inginereşte foarte bine. Echipamentele sunt foarte uşor de montat şi demontat şi cu un singur utilaj poţi să faci foarte multe”, ne-a declarat primarul Dalnoki Lajos.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.