ACTUALITATE 20 iunie 2018

Căminul Cultural din Lisnău va fi reabilitat pe fonduri europene

de Iulia Drăghici - Taraș | 648 vizualizări

Primăria Ozun a câștigat un proiect de 1,6 milioane de lei

Căminul Cultural din satul Lisnău al comunei Ozun va fi reabilitat din fonduri europene. Primăria Ozun a primit înștiințarea de finanțare marți. Proiectul prevede o investiție de 1,6 milioane de lei.

„Proiectul înseamnă extinderea construcției în sensul în care să avem și cazangerie, ca să putem să rezolvăm cu căldura, toaletă internă, un spațiu pentru bucătărie și depozitarea veselei. Căminul Cultural va fi extins cu încă 30%. Mai mult, o să fie înlocuit și acoperișul, iar căminul o să fie mobilat. (...) Valoarea totală a proiectului nu este mare, dar este importantă pentru comunitatea de acolo. Până acum, în cele 14 proiecte câștigate în ultimii doi ani avem investiții de 14 milioane de euro”, ne-a declarat marți primarul din comuna Ozun, Ráduly István.

Căminul din Lisnău, ca și celelalte din Ozun, va fi utilizat exclusiv pentru evenimente culturale și mai puțin pentru cele sociale. Potrivit primarului, cu mici excepții, căminele se folosesc pentru organizarea pomenilor, însă niciodată pentru găzduirea nunților sau a altor petreceri care ar putea provoca stricăciuni.

Primăria Ozun a câștigat în ultimii doi ani 14 proiecte, 9 dintre acestea pe fonduri europene, iar celelalte 5 pe fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Printre acestea se numără dezvoltarea rețelei de apă potabilă în satele Lisnău și Bicfalău, modernizarea străzilor din Ozun și Bicfalău, renovarea conacului Pünkösti, achiziționarea unui buldoexcavator sau construirea unei Grădinițe cu o suprafață de peste 950 de metri pătrați în Ozun. Într-o săptămână se va încheia, potrivit primarului, și lucrarea la Căminul Cultural din Bicfalău, începută în urmă cu doi ani.

„La ora actuală lucrăm la două proiecte locale, din bugetul local: construirea unei case mortuare în Ozun, după mulți ani de luptă în sfârșit se lucrează, deci deja se execută lucrarea. Al doilea proiect se referă la executarea trotuarelor din localitatea Sântionlunca, pentru că la Ozun am terminat de vreo 5 ani”, a mai spus, pentru Observatorul de Covasna, primarul Ráduly István.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.