ACTUALITATE 6 septembrie 2022

Căminele culturale din comuna Vâlcele au intrat în renovare

de Diana Pantelimon | 780 vizualizări

Aproape 4 milioane de lei vor investi autoritățile în reabilitarea căminelor culturale din Vâlcele, Araci și Ariușd. Lucrările au început vara aceasta.

Primele demersuri au fost inițiate la căminul cultural din Vâlcele.

„Reabilitarea, modernizarea și dotarea căminelor culturale este deja în derulare. Au început lucrările la cel din Vâlcele, urmează cel din Araci, apoi cel din Ariușd. Dar momentan se lucrează în ritm foarte bun, și pe interior, și pe exterior, în Vâlcele. Apoi, aceeași firmă, dacă va găsi echipe de constructori - că sunt probleme foarte mari cu oamenii, nu se găsesc constructori, pur și simplu -, atunci se apucă și de celelalte”, a declarat viceprimarul Nicolaie Cucu pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna.

Valoarea totală a proiectului de modernizare și dotare a celor trei cămine culturale este de aproximativ 3,9 milioane de lei, din care peste 2,3 milioane de lei finanțare prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Diferența de aproximativ 1,6 milioane de lei este aportul propriu al primăriei. 

Contractele de proiectare și execuție au fost semnate în septembrie 2021 cu firmele SC Zoldut SRL din Racoșul de Sus și SC Atelier de Proiectare GTT SRL din Vâlcele.

Lucrările au început în luna iunie a.c. și au termen de finalizare luna mai 2023.

La nivel de comună, sunt în derulare mai multe proiecte. Speranțele autorităților sunt ca toate acestea să fie finalizate, mai devreme sau mai târziu.

„Sperăm să finalizăm toate proiectele, că, dacă le începi și nu le finalizezi, n-au niciun sens. Sperăm să vedem terminate dispensarele, terenul de sport, căminele culturale - pentru a putea desfășura o activitate culturală mai frumoasă - și cele cinci proiecte prin „Anghel Saligny” să primească finanțarea. La unele avem și studiul de fezabilitate făcut, deci sperăm să se miște lucrurile cât mai repede”, a mai spus viceprimarul. 

Comuna Vâlcele are în componență satele Araci, Ariușd, Hetea și Vâlcele. Cel din urmă este cunoscut și ca stațiune balneară, apa minerală de aici fiind foarte căutată pentru tratamentul diferitelor afecțiuni.

Sursa foto: Primăria Vâlcele

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.