ACTUALITATE 8 aprilie 2022

„Cămara întorsureană”: o piață nouă, cu produse locale, se deschide în premieră la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1919 vizualizări

O piață cu produse exclusiv locale, tradiționale, va fi deschisă la Întorsura Buzăului sâmbătă, 16 aprilie, în zona centrală a orașului. Spațiile de prezentare a mărfii sunt puse gratuit la dispoziția producătorilor din zona Buzaielor, care au fost invitați să se alăture demersului. Dacă va fi cerere, târgul de produse tradiționale va fi deschis săptămânal, spune primarul Raul Urdă. 

Locul unde va fi târgul, un parc recent reamenajat, a fost inaugurat cu un eveniment similar în iarnă, când aici a fost organizat pentru prima dată Târgul de Crăciun. Locația este cu atât mai potrivită pentru o astfel de piață, pentru că este nu doar în zona centrală a orașului, dar și pentru că are acces direct la DN10, unde trec mașini din toată țara.  

Primăria susține micii producători locali și lansează o invitație către aceștia de a participa la Piața de produse locale, care va funcționa în fiecare sâmbătă în parcul de lângă Complex. Spațiile de vânzare, căsuțele se oferă cu titlu gratuit pentru producătorii locali.

Persoane de contact: George Mazăre 0761 609 387 reprezentant Primăria orașului Întorsura Buzăului; Gabriela Neagoe 0745 254 780 reprezentant Direcția Agricolă Județeană Covasna.

Ne mândrim cu produsele noastre locale și vă invităm la piață!”, a transmis Primăria Întorsura Buzăului prin intermediul Facebook.  

Primarul Raul Urdă spune că deja are confirmarea de la cel puțin opt producători locali care vor fi prezenți în noua piață. 

Ne dorim să fie un târg care să funcționeze în fiecare sâmbătă. (...) Îi rugăm pe toți producătorii locali din zonă care vor să vină și să se înscrie la acest eveniment, pentru promovare, pentru vânzare și așa mai departe. Sperăm să avem producători cu diverse produse: miere, lapte, ouă, flori, carne, mere, de toate”, a spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, primarul. 

La Întorsura Buzăului este piață și în fiecare zi de marți, iar în viitor se va deschide și un târg de animale. 

Legat de piața de marți, primarul a spus că va rămâne în continuare și aceasta, doar că diferența dintre cele două este că la târgul de sâmbătă vor fi acceptate doar produse locale, bio, rodul muncii oamenilor din zonă, în vreme ce la piața de marți sunt acceptați, contra unei taxe, comercianți din orice colț al țării. 

Noul târg de produse locale de la Întorsura Buzăului va fi promovat și cu bannere stradale, ne-a mai spus edilul. 

Sursa foto: Facebook/Primăria Întorsura Buzăului 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.