ACTUALITATE 22 noiembrie 2019

Câinii fără stăpân așteaptă din nou musafiri

de Daniela Luca | 1264 vizualizări

„Ziua Porților Deschise” la Adăpostul de la Câmpu Frumos va avea loc săptămâna viitoare 

Cei care doresc să adopte un patruped și să îmbunătățească astfel viața unui cățel, dar și pe al lor, sunt așteptați sâmbătă, 30 noiembrie, între orele 12:00-16:00, la Adăpostul din Câmpu Frumos. La „Ziua Porților Deschise” vizitatorii  vor avea ocazia să îi vadă pe cei peste 140 de câini care locuiesc acolo, să le aducă mici daruri și să se joace cu ei. Evenimentul este organizat de TEGA S.A. și Asociația pentru câini fără stăpân AMY. 

Evenimentul asemănător organizat luna trecută a avut un real succes, spun organizatorii. Peste 60 de persoane au vizitat Adăpostul de la Câmpu Frumos, iar cinci dintre căței și-au găsit o familie. Așadar, încurajarea adopției și conștientizarea fenomenului de abandonare a animalelor rămân obiectivele principale și ale evenimentului de săptămâna viitoare. 

„Au fost peste 60 de persoane data trecută și în ziua respectivă au fost adoptați trei câini, iar ulterior încă doi. Vrem să repetăm acțiunea pentru ca lumea să conștientizeze cât de important este să adopte. Oricând e binevenită adopția”, ne-a spus administratorul adăpostului, Balázsi Csaba. 

Potrivit acestuia, Adăpostul de câini de la Câmpu Frumos, operat de TEGA S.A., are la această oră aproximativ 145 de suflete care așteaptă să fie adoptate.  

„Cu ei trebuie mult mai multă răbdare și atenție”

Totodată, reprezentanții Asociației pentru câini fără stăpân AMY, atrag atenția asupra faptului că salvarea unui câine fără stăpân este o decizie care nu trebuie luată cu ușurință și care va marca tot restul vieții, atât a celui care adoptă, cât și pe cea a animalului. Patrupedele din adăpost, din pricina traumelor suferite de-a lungul vieții, au nevoie de mai multă atenție și implicare. Din acest motiv, cei care vor să facă acest gest sunt rugați să fie mai indulgenți și mai răbdători până patrupedul se adaptează noilor condiții. 

„Din câte știu, familiile care au adaptat sunt mulțumite. Se mai întâmplă și că mai aduc înapoi câinele pentru că a mârâit la copil sau începe să le fie frică. Oamenii care adoptă trebuie să înțeleagă că acești câini sunt diferiți de cei cu care unele familii sunt obișnuite, pentru că ei au trăit pe străzi în libertate, după aceea au fost închiși într-un țarc mic. Normal că regulile impuse de familii nu le convin cățeilor pentru că nu le cunosc. Cu ei trebuie mult mai multă răbdare și atenție. (...) Cei care vor să ajute pot contribui cu donații, cu mâncare, conserve, dar cel mai mare ajutor este adopția. Am decis să facem un astfel de eveniment dacă nu în fiecare lună, atunci din două în două luni pentru că vin tot mai mulți câini, dar se dau mai greu și chiar nu vrem nici într-un caz să ajungă la eutanasiere din cauza că nu mai sunt locuri. Facem tot ce e posibil ca să nu ajungem la o astfel de situație”, a precizat președintele Asociației AMY, Pora Kinga. 

Așadar, cei care vor să aibă parte de dragostea fără limite a unui cățel, sau poate chiar a mai multora, sunt așteptați sâmbătă, 30 noiembrie, între orele 12:00-16:00, la Adăpostul din Câmpu Frumos. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.