ACTUALITATE 7 noiembrie 2016

Câinii comunitari din Întorsura Buzăului vor avea adăpost din primăvară

de Iulia Drăghici - Taraș | 410 vizualizări

Adăpostul de câini de la Întorsura Buzăului ar putea fi dat în folosință în primăvara anului viitor. Autoritățile locale au încheiat procedura de licitație, iar în cursul acestei săptămâni vor semna contractul cu firma care urmează să implementeze proiectul.

„S-a organizat licitaţia şi urmează să se încheie contractul pentru execuţia lucrărilor, predarea de amplasament şi să se apuce de treabă. (...) Lucrarea este pe două etape: trebuie turnată fundaţia de beton şi trebuie construită structura metalică. Depinde şi de condiţiile meteo. (...) În primăvară cred că putem să îl dăm în folosinţă. Aici trebuie creat un serviciu complet. Ne trebuie un serviciu de hingheri, care să prindă câinii, ne trebuie un contract de colaborare cu un medic veterinar care să sterilizeze şi să vaccineze câinii şi mai avem nevoie de o persoană care să îngrijească animalele, să le hrănească şi să le cureţe. E un proiect complex, care cere cheltuieli destul de mari, dar trebuie făcut fără nicio ezitare”, ne-a declarat viceprimarul din Întorsura Buzăului, Ştefan Platon.

Adăpostul de câini, care va fi construit în zona fostei gropi de gunoi a oraşului, va costa circa 200.000 de lei. Potrivit autorităţilor locale, în prezent, în zona oraşului Întorsura Buzăului trăiesc peste 80 de câini comunitari, unii dintre ei fiind chiar periculoşi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.