ACTUALITATE 23 decembrie 2009

Cadouri de criză din partea instituţiilor

de Covasna Media | 391 vizualizări
Copiii şi bătrânii din 31 de centre de ocrotire socială din judeţul Covasna vor primi pachete de Crăciun din partea Prefecturii Covasna. Prefectul judeţului, Codrin Munteanu, a declarat că au fost achiziţionate 951 de pachete de Crăciun, valoarea totală a acestora fiind de 48. 000 de lei. Pachetele vor conţine produse tradiţionale de sărbători cozonaci, dulciuri, fructe şi sucuri. Pachetele vor fi distribuite în cursul zilei de astăzi de către reprezentanţi ai Prefecturii în locuri cum ar fi Căminul de Bătrâni de la Hăghig, ori cu participarea celor de la Direcţia de Protecţie a Copilului.

Copiii şi bătrânii din 31 de centre de ocrotire socială din judeţul Covasna vor primi pachete de Crăciun din partea Prefecturii Covasna.

Prefectul judeţului, Codrin Munteanu, a declarat că au fost achiziţionate 951 de pachete de Crăciun, valoarea totală a acestora fiind de 48. 000 de lei.

Pachetele vor conţine produse tradiţionale de sărbători cozonaci, dulciuri, fructe şi sucuri. Pachetele vor fi distribuite în cursul zilei de astăzi de către reprezentanţi ai Prefecturii în locuri cum ar fi Căminul de Bătrâni de la Hăghig, ori cu participarea celor de la Direcţia de Protecţie a Copilului.

La Sing-Sing, Moşul vine doar cu bomboane

Conducerea Direcţiei pentru Asistenţă Socială a căutat, în ultima perioadă, oameni şi societăţi dispuse să contribuie la strângerea unor produse sau sume de bani pentru achiziţionarea cadourilor de Crăciun pentru cei 240 de copii care locuiesc în blocul social Sing-Sing din cartierul Ciucului. Potrivit directorului Direcţiei, Tanko Vilmos, criza economică şi financiară şi-a spus în acest an cuvântul, din sponsorizări nereuşindu-se decât adunarea a 15 kilograme de bomboane de Crăciun, care le vor fi distribuite copiilor de la Sing-Sing în dimineaţa zilei de joi, 24 decembrie. Tanko Vilmos a ţinut să arate că, de Sfântul Nicolae, copiii de la blocul social au beneficiat totuşi de pacheţele cu mai multe produse.

Tot de Sfântul Nicolae, Primăria Baraolt a împărţit 1.100 de cadouri copiilor din căminele sociale şi celor de până în clasa a V-a din oraş şi din localităţile aparţinătoare. Primarul Nagy Istvan a declarat că de Crăciun nu se mai pot face foarte multe cadouri, din cauza situaţiei financiare destul de proaste, administraţia locală străduinduse să-şi onoreze obligaţiile legale faţă de cazurile sociale prin achitarea la timp a sumelor destinate acestora fie a venitului minim garantat, fie a ajutoarelor pentru căldură.

La Întorsura Buzăului, Primăria a pregătit peste 270 de pachete, care vor fi împărţite între copii proveniţi din familii cu posibilităţi reduse, cei din şcoli şi cei veniţi la colindat.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.