ACTUALITATE 8 iunie 2021

Cadavru de urs găsit în Râul Olt, în zona Bixad

de Iulia Drăghici - Taraș | 21919 vizualizări

Animalul a fost ucis accidental de tren, informează Garda de Mediu

Garda de Mediu Covasna anunță că a fost găsit încă un cadavru al unui urs, de această dată în Râul Olt, pe raza administrativă a comunei Bixad. Autoritățile care au fost la fața locului au constatat că animalul a fost ucis accidental de tren.

În data de 07.06.2021, urmare a unui apel telefonic din partea IPJ Covasna, prin care ni se aduce la cunoștință că a fost identificat un cadavru de urs în râul Olt, pe raza administrativă a comunei Bixad, reprezentanți ai Gărzii de Mediu Covasna, APM Covasna, IPJ Covasna și medicul veterinar s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost ucis accidental de tren.

Din dispoziția comisarului Gărzii de Mediu Covasna acesta a fost transportat spre incinerare la o unitate autorizată”, se arată într-o informare publicată marți pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Covasna.

În urmă cu o lună, un alt urs a fost găsit decedat în zona localității Cernat. Animalul a murit după ce a fost accidentat de o mașină. Și la finalul lunii aprilie a fost un caz similar, dar în zona localității Micfalău.

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.