ACTUALITATE 20 iulie 2022

Cabină foto gratuită, sesiuni de yoga, concert de jazz, prezentare despre astronomie şi zone de relaxare la lumina Lunii

de Iulia Drăghici - Taraș | 1144 vizualizări

Instalaţia Museum of the Moon va pluti deasupra lacului din Parcul Elisabeta în perioada 22-31 iulie

Începând de vineri, instalaţia Museum of the Moon va putea fi admirată timp de 10 zile deasupra lacului din Parcul Central din Sfântu Gheorghe.

Pentru această expoziţie specială, Primăria oraşului a pregătit mai multe programe pentru vizitatori: o cabină foto gratuită, sesiuni de yoga, concert de jazz, dar şi prezentări despre astronomie şi zone de relaxare.

La fel ca anul trecut când Gaia a putut fi văzută pentru prima oară la Sfântu Gheorghe, şi anul acesta cei care vor veni să vadă instalaţia în Parcul Central vor putea să se fotografieze cu Luna şi să ia cu ei o amintire imprimată gratuit cu acest moment. Cabina foto va fi disponibilă pentru publicul larg în zilele de 23, 24, 29 şi 30 iulie între orele 17:00-21:00.

Pentru pasionaţi dar şi cei curioşi, vor avea loc şi două sesiuni de Yoga cu instructorul Gabi Chirilă. Sesiunile de relaxare şi reconectare cu natura vor avea loc lângă lac în zilele de sâmbătă, 23 iulie, de la ora 10:00 şi miercuri, 27 iulie, de la ora 19:00 şi vor dura aproximativ o oră, participarea fiind gratuită şi deschisă oricui.

Csere Mihály din partea Observatorului Vega va susţine o prezentare despre astronomie în seara de sâmbătă, 30 iulie, de la ora 19:00. El va vorbi despre lucrurile mai puţin cunoscute despre Lună, despre distanţe, vom căuta cu telescopul unde s-a făcut aselenizarea şi va răspunde la întrebările oamenilor. 

Cele 10 zile ale expoziţiei se vor încheia duminică, 31 iulie, de la ora 18:00 cu un concert al formaţiei Jazzpar Trio din Sfântu Gheorghe pe malul lacului. Muzica trupei evocă atmosfera pariziană a anilor 1930. Concertul este prezentat în colaborare cu Casa de Cultură „Kónya Ádám”.

Pe lângă aceste programe, Primăria Sfântu Gheorghe şi Lights On România pregătesc şi alte surprize pe care vă lăsăm să le descoperiţi la faţa locului.

Instalaţia Museum of the Moon este creaţia britanicului Luke Jerram, are un diametru de șapte metri şi prezintă imagini detaliate de la NASA ale suprafeței lunare. La o scară aproximativă de 1:500.000, fiecare centimetru al sferei cu iluminare internă reprezintă 5 km din suprafața reală a Lunii.

Sursa: comunicat de presă Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.